Ekstra Bladet

Nu skal Caroline komme ud med fuld tank

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): Temperatur­en kommer til at ligge taet på de 40 grader, når Caroline Wozniacki i dag skal forsøge at spille sig videre til fjerde runde i Australian Open.

Dermed traeder turneringe­ns regler for ekstrem varme i kraft, og kampe på de ydre baner risikerer at blive aflyst, ligesom ti minutters pause bliver indført før et tredje saet. På Melbourne Parks tre største baner kan der dog traekkes tag på og spilles videre.

– Varmen er hård for alle, også for Caroline. Jeg kender ingen, der kan lide at arbejde hårdt i 40 graders varme, bemaerker Piotr Wozniacki efter en ultrakort traening torsdag formiddag.

Ny chance

– Det handler om, at Caroline skal slappe af i dag, fordi hun brugte så meget energi i går. Det handler om at komme ud med fuld tank og spille det tennis, hun har vist i mange måneder. Det er en ny dag og en ny chance, og jeg tror, Caroline forstår det.

Modparten i hedeslaget er hollandske Kiki Bertens, verdens nummer 32.

– Vi har tit spillet og traenet med hende. Vi kender hinanden. Hun vil spille mest med forhånden og satser på serven. Det er hun dygtig til, anerkender Piotr Wozniacki men påpeger, at udfaldet vil handle mest om Carolines niveau på dagen.

Bertens, som ellers ikke har haft det bedste saesonstar­t, er for første gang er i tredje runde i Melbourne. Før hun gik på banen til sin andenrunde­kamp, sad hun og så Wozniackis vanvidskam­p mod Jana Fett på tv.

Stor fighter

– Hun må vaere glad for at slippe igennem den, siger hun med et smil til Ekstra Bladet.

– Men Caroline er en stor spiller. Og at hun vinder den kamp viser, at hun også er en stor fighter. Hun får altid en ekstra bold tilbage.

Bertens har tabt begge opgør på WTA-turen mod danskeren, senest i Doha sidste år. Om nøglen til at få skovlen under den andenseede­de siger den hårdtslåen­de hollaender:

– Jeg skal spille aggressivt men ikke for aggressivt. Det er altid nøglen for mig at finde den balance. Jeg skal også serve godt. Og så skal jeg ikke mindst nyde det.

 ?? FOTO: AP ?? Kiki Bertens slog sig for første gang i tredje runde med sejren over Nicole Gibbs.
FOTO: AP Kiki Bertens slog sig for første gang i tredje runde med sejren over Nicole Gibbs.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark