Ekstra Bladet

Lyngby BK til salg for en krone

Den sjaellands­ke Superliga-klub er på røven, og for en krone kan en ny ejer overtage Lyngby – og den eksisteren­de gaeld

- THOMAS N. ANDERSEN KLAUS EGELUND JIMMI WILLEMOES JENSEN tna@eb.dk; ege@eb.dk; jwj@eb.dk

Fire strømper uden fod, en tomat så rød som blod og en Superliga-klub, hvor økonomien er noget rod, kan du få for en krone.

Ja, du laeste rigtigt, hvis du byder én krone, kan du blive ejer af Lyngby Boldklub, der kaemper en hård kamp for livet i Superligae­n og dansk fodbold generelt.

Hurtig reaktion

Det står klart, efter topchef i Hellerup Finans Torben Jensen i en mail til Ekstra Bladet forklarer, at klubbens sponsorer traekker sig, og at man derfor kun har midlerne til at køre foretagend­et videre måneden ud.

– Det kraever en hurtig reaktion for at sikre klubbens eksistens – vi håber derfor, at alle med interesse for at overtage aktieposte­n vil henvende sig til Torben Jensen på tj@hellerupfi­nans.dk, skriver han.

Hvis du pusler med tanken om at købe Lyngby Boldklub for en krone, skal du dog vaere klar over, at der på den korte bane er udgifter på op mod seks millioner. De Kongeblå har en gaeld på tre mio. kr. til Skat og lønforplig­telser til cirka 2,8 mio. kr., og det er de udgifter, som Lyngby ikke kan klare p.t.

Dertil kommer, at Lyngby 9. januar offentligg­jorde et laenge ventet regnskab for 2016/2017-saesonen, og det viste et kaempe underskud på 11,7 millioner kroner før skat.

Ingen hjaelp

Klubben fik en kapitaltil­førsel på 30 millioner kroner og havde i sommer en egenkapita­l på 12,8 millioner kroner.

Hellerup Finans kan ikke laengere hjaelpe Lyngby Boldklub økonomisk, da de største kreditorer ikke vil vaere med til en rekonstruk­tion af selskabet. Selskabet af 1. juni 2005 A/S, der tidligere hed Hellerup Finans A/S, og Selskabet af 13. maj 2013 A/S, der tidligere hed Forvaltnin­gsselskabe­t Hellerup Finans A/S, er taget under rekonstruk­tion.

Redningspl­an

Der er udpeget en rekonstruk­tør, som skal forsøge at få opbakning til en redningspl­an. Hvis det ikke lykkes, vil begge selskaber automatisk gå konkurs.

Til TV2 oplyser Torben Jensen, at man arbejder på et salg af Lyngby BK til en unavngiven Premier League-klub.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r drejer det sig om Brighton & Hove Albion, der som oprykker frister en tilvaerels­e i bunden af Premier League. Men der skulle ikke pågå forhandlin­ger de to klubber imellem netop nu.

Derfor kan du altså stadig slå til, hvis du har nogle millioner i overskud og vil købe en Superliga-klub til spotpris.

 ?? FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN ?? Til salg Hvis du pusler med tanken om at købe Lyngby Boldklub for en krone, skal du dog vaere klar over, at der på den korte bane er udgifter på op mod seks millioner.
FOTO: TARIQ MIKKEL KHAN Til salg Hvis du pusler med tanken om at købe Lyngby Boldklub for en krone, skal du dog vaere klar over, at der på den korte bane er udgifter på op mod seks millioner.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark