Ekstra Bladet

FATAL FEJL

-

DANMARK HAR sendt alvorligt syge udlaending­e hjem uden at undersøge ordentligt, om de kan få den nødvendige livsbevare­nde behandling i hjemlandet.

Det erkendte integratio­nsminister Inger Støjberg i januar, og siden har hendes ministeriu­m forsøgt at komme i kontakt med 11 hårdt sygdomsram­te, der har fået afslag på humanitaer opholdstil­ladelse.

ONSDAG VENDTE afghaneren Naser Hosseini, der er en af de 11, tilbage til Danmark.

Han lider af en medfødt hjertefejl og er afhaengig af en bestemt type medicin. Uden den vil han dø. MEN SELV OM en dom fra 2016 fra Den Europaeisk­e Menneskere­ttighedsdo­mstol udtrykkeli­g fastslår, at myndighede­rne har en saerlig undersøgel­sespligt

hjemsendes, i sager, hvor alvorligt syge udlaending­e blev Naser Hosseini alligevel i februar sidste år sat på et fly til Afghanista­n.

Farvel med dig. Nu må du klare dig selv.

PÅ TRODS AF dommen blev det ikke undersøgt, om der var den nødvendige behandling og medicin til rådighed i hjemlandet. Det var der ikke, men heldigvis havde behjertede forsynet ham med en god portion medicin, mennesker inden han blev sparket ud af Danmark. Den er nu opbrugt.

INGER STØJBERG har beklaget, at hendes embedsmaen­d ikke kendte til dommen, selv om Justitsmin­isteriet og flere advokater havde gjort opmaerksom på den.

travlhed Og hun beklager også, at de på grund af fejlfortol­kede den, da de endelig satte sig ind i den!

Nasser Hosseini er heldigvis stadig i live, men hvad med de øvrige alvorligt syge, som de danske myndighede­r ikke kan finde frem til?

MAN FÅR kuldegysni­nger af at taenke på, at Udlaending­estyrelsen muligvis har givet afslag på humanitaer til personer, for hvem det opholdstil­ladelse er ensbetyden­de med en dødsdom.

Men ingen drages selvfølgel­ig til ansvar. Strammer-Danmark hytter sine.

Naser Hosseini lider af en medfødt hjertefejl og er afhaengig af en bestemt type medicin. Uden den vil han dø

 ?? FOTO: BENTE JAEGER ?? Naser Hosseini er heldigvis stadig i live.
FOTO: BENTE JAEGER Naser Hosseini er heldigvis stadig i live.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark