Ekstra Bladet

Endelig ovenpå Down Under

-

MELBOURNE (Ekstra Bladet): – Det er rigtig rart, smilede Caroline Wozniacki på spørgsmåle­t om, hvordan det var at vaere tilbage i kvartfinal­en ved Australian Open efter en pause på seks år.

Foran pressen osede hun af samme overskud, som hun havde udvist på Rod Laver Arena, hvor den stakkels slovak, Magdaléna Rybáriková, fik en ordentlig lektion i gennemtaen­kt tennis med 6-3, 6-0.

Når hun er så glad for igen at vaere så langt fremme Down Under, er det, fordi hun ikke altid har følt sig lige godt tilpas i Melbourne i januar.

Nat og dag

– Det er en turnering, som jeg synes er svaer at gøre det godt i, for det er den første store turnering på året, og man skal lige i gang efter optraening­sperioden.

– Det er ikke lige nemt hver gang, for så er det varmt, og så bliver det koldt, så spiller du dag, så spiller du nat.

– Men jeg synes, jeg har gjort det rigtig godt i år med bare at holde fokus og tage en dag ad gangen, og så har jeg vaeret lidt heldig også, siger hun med adresse til sit mirakel-comeback i anden runde.

At rigtig mange af de seedede er røget tidligt ud, undrer hende ikke. Tvaertimod er der gode grunde til, at det er underhunde­nes grand slam.

Kamprytme mangler

– For det første er der rigtigt mange gode spillere for tiden. Men topspiller­ne har heller ikke fundet deres kamprytme på dette tidspunkt.

– Så når du kommer ud af ingenting og ikke har noget pres på dig og pludselig rammer det gode spil. I starten af året kan de små marginaler, som normalt går topspiller­ens vej, hurtigt ryge over på den anden side. De undertippe­de går bare efter det, lyder hendes analyse.

Selv var hun helt ovenpå i sin fjerde runde kamp, hvor hun efter en lidt svaer start hurtigt fik styr på den uortodokse slovak og afmontered­e hendes største våben.

– Jeg spillede godt og aggressivt og fik mange returnerin­ger i spil. Det var lidt frustreren­de for hende, tror jeg, for hun er vant til at få flere nemme point på sine server. Og jeg følte mig oven på, når vi kom ind i duellerne.

Jeg er der, hvor jeg gerne vil vaere, lige nu. Hvis jeg får brug for det, må jeg traekke noget op fra lommerne

Fik hurtigt brudt

– Jeg fik godt styr på hendes server, og derfra gik det lidt nemmere. Jeg fik lidt mere ro på, da jeg hurtigt fik brudt tilbage til 2-2. Det var vigtigt ikke at overforcer­e men laegge pres på alligevel.

Spillemaes­sigt var der meget få skønhedspl­etter, og det var tydeligvis en sejr, der gav selvtillid.

– Jeg er der, hvor jeg gerne vil vaere, lige nu. Hvis jeg får brug for det, må jeg traekke noget op fra lommerne, grinede hun.

 ?? FOTO: AP ?? Carla Suárez Navarro har drevet mange topspiller­e til vanvid blandt andet med sine uendelige slice med baghånden.
FOTO: AP Carla Suárez Navarro har drevet mange topspiller­e til vanvid blandt andet med sine uendelige slice med baghånden.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark