Ekstra Bladet

VREDE FAEDRE SMIDER SKOLELEDER UD

15-20 MAEND TRAENGTE IND PÅ MUSLIMSK FRISKOLE: Skoleleder på københavns­ke Indre Nørrebro blev truet til at udlevere nøglerne

- PER MATHIESSEN pma@eb.dk

Fredag eftermidda­g traengte 15-20 maend – nogle af dem i sorte uniformer – ind på den muslimske friskole, DIA Privatskol­e, på Nørrebro i København, hvor de tog nøglerne fra skoleleder Michael Gravesen og smed ham ud fra hans eget kontor.

En laerer, som befandt sig på kontoret, følte sig så truet, at han flygtede ud ad et vindue, fortaeller Michael Gravesen, der tirsdag valgte at holde skolen lukket.

Ifølge skoleleder­en var der blandt andet tale om tre muslimske faedre til tidligere elever. En af dem var skolens tidligere bestyrelse­sformand, Mohammed Errifi. De tre faedre var flankeret af en stor gruppe ukendte maend. Nogle af dem var iført sorte uniformer fra et vagtselska­b.

Fyrede skoleleder­en

– Pludselig stod der 15-20 maend. De ville overtage skolen. De forlangte, at jeg skulle gå – og de sagde, at jeg var fyret. Men det kan de jo ikke. Jeg er ansat af bestyrelse­n, siger Michael Gravesen.

– Så sagde de samtidig, at jeg skulle aflevere mine nøgler. Dem ville jeg ikke aflevere. Jeg får så at vide, at vi kan gøre det på den nemme eller hårde måde. Samtidig bad jeg om lov til at lukke min computer ned, men det måtte jeg ikke, siger han, der har beskrevet haendelsen på DIA Privatskol­es hjemmeside.

Misbrugte computer

Michael Gravesen fortaeller, at maendene fra den åbne computer har udsendt mail i hans navn – og at der blev sendt besked ud om et møde på skolen samme aften, hvilket på ingen måde var aftalt med hverken skolens bestyrelse eller skoleleder­en.

– Hvad mente de med den hårde måde?

– Jeg opfattede det som en trussel om, at der ville ske noget, hvis jeg ikke gjorde, som de sagde. Jeg blev nødt til at aflevere nøglerne. Så nu har vi udskiftet hovednøgle­n, forklarer Michael Gravesen, der tiltrådte som ny skoleleder i august sidste år.

Ifølge skoleleder­en har mindst to af maendene fået bortvist deres børn, fordi foraeldren­e modarbejde­de skolen – og de har altså ikke laengere noget at gøre på DIA Privatskol­e.

– De har fået de chancer, de skulle have. Men de har modarbejde­t skolen. På et tidspunkt er det farvel og tak. Desvaerre er det sådan, at når man siger farvel og tak til foraeldren­e på en friskole, så siger man også farvel til eleverne, forklarer Michael Gravesen.

Bølle-foraeldre

– Der er simpelthen nogle foraeldre, som er nogle bøller. De er sure over, at de ikke har magten på skolen. Men de har fået at vide, at det her er Danmark – og at de bare kan holde sig vaek. Når de så oven i købet begår forbrydels­er og bryder ind på skolen, så kan man jo ikke snakke med sådan nogle folk, siger MichaelGra­vesen

Der er simpelthen nogle foraeldre, som er nogle bøller

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark