Ekstra Bladet

Friskolefo­rening tager skarpt afstand

-

Hos Dansk Friskolefo­rening tager man skarpt afstand fra episoden.

– Det lyder alvorligt og dramatisk, at (tidligere, red.) foraeldre går ind på en skole på den måde. Det ville svare til, at nogen gik ind i dit private hjem. Hele friskoletr­aditionen hviler på, at foraeldren­e har retten til at vaelge en skole til deres børns undervisni­ng.

Men så tages beslutning­erne om vedtaegter og andre forhold demokratis­k på en generalfor­samling, siger formand Peter Bendix Pedersen.

Elever som gidsler

Han er bekymret over, at skolens børn bliver taget som gidsler i de voksnes konflikter.

– Jeg har vaeret bekendt med, at skolens bestyrelse det sidste halve eller trekvarte år har arbejdet med skolens vedtaegter. Man ville, så vidt jeg ved, gerne moderniser­e og opjustere dem. Og skolen fik en ny skoleleder i sommer, forklarer han og understreg­er, at den slags kan give anledning til, at foraeldrek­redsen kommer på kant indbyrdes.

– Det er min fornemmels­e, at de har vaeret det. Men jeg har ikke tidligere hørt om så dramatiske tiltag, at man går ind på skolen og siger; ud med dig skoleleder.

– Det er sådan set ham, der i forening med formanden tegner skolen. Jeg har ikke tidligere hørt om noget lignende. Jeg har før hørt om, at bølgerne kan gå højt men ikke på denne måde, og det tager jeg skarpt afstand fra, fastslår Peter Bendix Pedersen.

 ?? FOTO: HENNING HJORTH ?? Leder af den Dia Privatskol­e på Nørrebro Michael Graversen blev smidt ud af skolen af en flok bøller, der angiveligt blandt andet bestod af vrede faedre til elever på skolen.
FOTO: HENNING HJORTH Leder af den Dia Privatskol­e på Nørrebro Michael Graversen blev smidt ud af skolen af en flok bøller, der angiveligt blandt andet bestod af vrede faedre til elever på skolen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark