Ekstra Bladet

VI VIL SE DEM I ØJNENE

I dag starter retssagen mod fire maend for drabet på Daniel Kristensen

- DAN BJERREGAAR­D js@eb.dk

Fire maend med relationer til rockerklub­ben Mongols sidder i dag på anklagebae­nken i Retten på Frederiksb­erg. De er tiltalt for deres roller i drabet på 21-årige Daniel Kristensen, der blev skudt, mens han ventede på pizza en søndag i oktober 2016.

Der er så mange uklarheder. Hvem er de, og hvad er deres motiv

Den vordende far blev ramt af skud i ryggen, hvorefter gerningsma­nden jagtede ham ind i en naerliggen­de kiosk. Her forsøgte den maskerede mand atter at trykke på aftraekker­en, men pistolen gik i baglås, og i stedet flygtede han sammen med sine medsammens­vorne. Daniel Kristensen døde 14 dage senere uden at vaere kommet til bevidsthed.

To af maendene er tiltalt for drabet, mens de to andre er tiltalt for medvirken. De naegter sig alle skyldige.

Hvorfor?

Når de fire maend tager plads i retten, vil Daniel Kristensen pårørende vaere til stede på tilhørerpl­adserne, fortaeller hans svigermor til Ekstra Bladet.

– Vi ser frem til at se dem i øjnene, siger hun.

Familien forstår ikke, hvorfor stadigvaek Daniel Kristensen skulle draebes. De håber, at retssagen kan give svar på familiens mange spørgsmål.

– Der er så mange uklarheder. Hvem er de, og hvad er deres motiv, spørger hun.

Daniel Kristensen var ifølge politiet ikke medlem af en bande eller kriminel gruppering. Efter drabet efterforsk­ede Københavns Politi dog ud fra en teori om, at det kunne haenge sammen med en skudepisod­e på Magisterve­j dagen forinden.

Kilder fortalte dengang til Ekstra Bladet, at Daniel Kristensen havde fået nye venner og var ’kommet i skidt selskab’. Også her håber familien på svar.

– Vi ved, at han havde nogle venner, men det er ikke noget, vi har set, siger hans svigermor.

Ville smugle telefoner

En af de tiltalte blev anholdt i Københavns Lufthavn Kastrup, da han var da på vej til at rejse til det sydlige Spanien.

Udover at vaere tiltalt for medvirken til drabet på Daniel Kristensen, er han også tiltalt for for at forsøge at smugle to mobiltelef­oner ind i Politigård­ens Faengsel, hvor han sad varetaegts­faengslet.

Af tiltalen fremgår det, at han i to breve stilet til sin kone havde nedskrevet instrukser om, hvordan hun og flere andre skulle hjaelpe med at smugle telefoner ind til ham. Det mislykkede­s dog, da brevene blev opdage af kriminalfo­rsorgen og derfor aldrig afleveret.

Der er afsat ti retsdage og forventes dom i slutningen af april.

 ?? FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN ?? Et hav af blomster og levende lys stillet op så det danner Daniels navn ved gerningsst­edet på Emdrupvej.
FOTO: RASMUS FLINDT PEDERSEN Et hav af blomster og levende lys stillet op så det danner Daniels navn ved gerningsst­edet på Emdrupvej.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark