Ekstra Bladet

Ubåden var taet på kollision

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette@eb.dk

Det var midt om natten, da Peter Madsens ubåd UC3 Nautilus krydsede lastskibet Ternvags rute omkring 30 meter foran skibet i Drogden gravede rende. Ifølge anklageskr­iftet var det med naerliggen­de risiko for kollision og fare for mandskabet på Ternvags liv og førlighed.

Ekstra Bladet har talt med en fra besaetning­en på Ternvag, der fortalte om oplevelsen allerede to dage efter, at ubåden blev fundet.

Han husker stadig tydeligt mødet med ubåden.

– Første reaktion var, at det var meget maerkeligt at se en ubåd krydse ruten på den måde midt om natten, isaer uden lanterner. Vi talte en del om det om morgenen dagen efter og grinte af, at vi så ubåden, der sank. Det var inden, nogen vidste, at Kim Wall var forsvundet. Efter det lo vi ikke mere, siger han, efter anklageskr­iftet er offentligg­jort.

Ekstremt farligt

Peter Madsen er tiltalt for drab, anden kønslig omgang end samleje og partering. Tillige er han altså også tiltalt for at have sejlet hensynsløs­t. Peter Madsen naegter dog, at hans sejlads har udgjort en konkret fare.

Besaetning­smedlemmet har tidligere fortalt, at ubåden var helt mørkelagt, og at han kun så den takket vaere måneskinne­t.

– Oplevede du, at det var en farlig situation?

– Ja, det var ekstremt farligt. Det var ikke langt fra en kollision, og det havde ikke vaeret godt. Det er dårligt sømandskab, siger han.

– Hvad siger du til, at der nu er rejst tiltale for den del?

– Helt aerligt så føles det irrelevant med tanke på, hvad han har gjort mod Kim Wall. Der skete ingenting, men jeg håber, at han får så lang en straf som muligt, og kan det hjaelpe til det, så er det bare godt, siger besaetning­smedlemmet, der ikke ønsker at stå frem med navn.

Peter Madsen er også tiltalt for at have sejlet ubåden på krydstogts­kibet Aidabellas kurs mellem Københavns Havn og Middelgrun­dsfortet, så skibet måtte aendre kurs og sejle udenom ubåden. Også her var der fare for kollision, mener politiet.

 ?? FOTO: DEADLINEPR­ESS.DK ?? Peter Madsen er også tiltalt for groft uforsvarli­g sejlads med sin ubåd, så besaetning­er og passagerer på to skibe blev udsat for fare.
FOTO: DEADLINEPR­ESS.DK Peter Madsen er også tiltalt for groft uforsvarli­g sejlads med sin ubåd, så besaetning­er og passagerer på to skibe blev udsat for fare.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark