Ekstra Bladet

Thyborøns Mads Skjern

-

John-Anker Hametner er ikke kun en stor mand inden for fiskeriet. I Thyborøn og omegn er han også en driftig forretning­smand, der blandt andet ejer adskillige ejendomme, en slagter og et forsamling­shus.

Rederiejer­en har i alt 20 ejendomsbe­siddelser, hvor af mange er opkøbt inden for de seneste par år til en vaerdi af et tocifret millionbel­øb.

To af husene ligger i Skagen. Herunder det saerdeles centralt placerede hus som statsminis­ter Lars Løkke Rasmussen lånte gratis midt på sommeren 2016. Opholdet til en vaerdi på 10.000-11.000 kroner var en fødselsdag­sgave til V-formanden.

Majestaeti­sk ejendom

I sommer købte Hametner perlen i samlingen, da han uden at tinglyse gaeld erhvervede sig en majestaeti­sk ejendom i Lemvig til knap 3,7 mio. kroner.

Den arkitektte­gnede villa blev opført i 1999 og er kendt under navnet ’Huset ved havet’.

Ejendommen ligger på toppen af ’Lemvigs Bjerge’ og er opført på flere matrikler, så der er god plads til John-Anker Hametners Porsche Panamera 4S, der ifølge Porsche.dk koster mindst 2,2 mio. kr.

Storfisker­en ejer også den lokale slagterbut­ik i Thyborøn, som han overtog i 2014, og som han nu har fået udbygget med restaurant. Han har tidligere til TV Midt Vest udtalt:

Jeg kunne ikke forestille mig, at mine både skulle sejle på havet med kød fra købmanden

– Hvad er Thyborøn uden en slagterbut­ik? Jeg kunne ikke forestille mig, at mine både skulle sejle på havet med kød fra købmanden, så vi skulle da have en slagterbut­ik.

Foretagend­et hedder Slagter Byskov Café og Steakhouse og ligger i dag i Thyborøns gamle fiskerisko­le, som han overtog i 2014, da de flyttede til nye lokaler.

Fire mio. i V-ordførers firma

Her havde John-Anker Hametner ellers tidligere det lokale forsamling­shus, men det har han i stedet nu flyttet over i en tidligere børnehaves lokaler på AErøvej, som han købte i 2015.

I ejendomspo­rteføljen er blandt andet også en bygning med ejerlejlig­heder i bymidten, hvor Kirkens Korshaer har butik i stueetagen.

Som afdaekket i Ekstra Bladet har kvotekonge­n spredt sine investerin­ger til it-branchen. I efteråret 2016 smed han fire millioner kroner i nystartet selskab, som var delvist ejet og stiftet af Venstres fiskeriord­fører Thomas Danielsen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark