Ekstra Bladet

’Selvfølgel­ig er han en kvotekonge’

-

Fiskeriord­fører Ib Poulsen fra Dansk Folkeparti ryster på hovedet over, at John-Anker Hametner ikke skulle vaere kvotekonge­r.

– Selvfølgel­ig er han en kvotekonge. Det er jo absurd Venstre-spin at prøve at få det til at se ud som om, at John-Anker ikke skulle vaere kvotekonge. Manden er blandt de allerstørs­te, når man ser på hvilke kvotekonge­r, der lander de fleste fisk inden for IOK, siger DF-ordføreren.

Socialdemo­kraternes fiskeriord­fører Simon Kollerup mener også, at der er fuld daekning for at betegne Thyborøn-fiskeren som kvotekonge

– Vi har indført en meget klar graense for, hvornår de Herunder ses de ti erhvervsfi­skere, som oktober 2017 ejede den største andel af de danske IOK-kvoter.

1. Henning Kjeldsen ................................................................ 12,1 %

2. Gullak Arngrimsso­n Madsen ........................................... 8,7 %

3. Leif Johansson ..................................................................... 4,7 %

4. Bo Johansson ....................................................................... 4,7 %

5. Fridalvur Tingskard ............................................................. 4,3 %

6. Fridi Magnusen .................................................................... 4,3 %

7. Roi Magnusen ....................................................................... 4,3 %

8. John-Anker Hametner ............................................................ 4,2 %

9. Niels Arne Hounisen .......................................................... 3,6 %

10. Asger Flemming Pedersen ............................................. 3,4 % Kilde: Landbrugs og Fiskeristy­relsen saerligt skrappe krav, som rammer kvotekonge­rne, traeder i kraft. Det er saerligt for kvotebesid­dere med mere end én procent af IOKkvotern­e, som repraesent­erer en meget stor vaerdi: Og den ligger han, så vidt jeg er oplyst om, langt over. Både på sit ejerskab og på sine faktiske landinger, siger Kollerup.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Ordkløver
Hverken Lars Løkke eller storfisker­en John-Anker Hametner, der er pengeindsa­mler for Løkkefonde­n, mener, at sidstnaevn­te er kvotekonge. Men ifølge Fiskeristy­relsen er Hametner en af landets største ejere af såkaldte IOK-kvoter.
FOTO: ERNST VAN NORDE Ordkløver Hverken Lars Løkke eller storfisker­en John-Anker Hametner, der er pengeindsa­mler for Løkkefonde­n, mener, at sidstnaevn­te er kvotekonge. Men ifølge Fiskeristy­relsen er Hametner en af landets største ejere af såkaldte IOK-kvoter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark