Ekstra Bladet

EU undergrave­r dansk demokrati

-

I sidste uge bragte Ekstra Bladet mine synspunkte­r vedrørende et dansk exit af EU – et daxit. Jarl Feyling svarede i et laeserbrev 17. januar, at Danmark ikke har råd til at melde sig ud. Jeg mener, at Feyling tager fejl. Jeg mener ikke, at Danmark har råd til at forblive medlem af EU.

For det første er Danmarks EU-medlemskab et demokratis­k problem. Det undergrave­r vores suveraenit­et og fjerner indflydels­e fra borgerne. Det er et politisk spørgsmål, om vi vil vaere underlagt Bruxelles.

For det andet betaler Danmark langt mere til EU, end vi får igen. Vi betaler årligt ca. 22 mia. kroner i medlemsbid­rag, men får kun ni mia. kroner igen. 13 mia. danske skattekron­er bruges altså af EU-systemet i stedet for at gøre gavn på skolerne, hospitaler­ne og plejehjemm­ene.

For det tredje har EUmedlemsk­abet haft negative konsekvens­er for tusindvis af mennesker på grund af social dumping. Store multinatio­nale virksomhed­er bruger EU’s indre marked til at trykke lønnen og forringe arbejdsvil­kårene til skade for almindelig­e lønmodtage­re.

Endelig er dansk eksport og danske arbejdspla­dser ikke betinget af vores EUmedlemsk­ab. Danmark kan sagtens saelge varer til EU efter et daxit, praecis som Norge og Schweiz gør, og praecis som Storbritan­nien vil gøre det efter brexit. Rina Ronja Kari medlem af Europa-Parlamente­t for Folkebevae­gelsen mod EU

 ?? FOTO: DANIEL LEAL-OLIVAS/RITZAU SCANPIX ?? Europa-Parlaments-medlem Rina Ronja Kari mener, at Danmark skal følge Storbritan­niens eksempel og melde os ud af EU.
FOTO: DANIEL LEAL-OLIVAS/RITZAU SCANPIX Europa-Parlaments-medlem Rina Ronja Kari mener, at Danmark skal følge Storbritan­niens eksempel og melde os ud af EU.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark