Ekstra Bladet

Skip forhuden i videnskabe­ns tjeneste

-

Omskaering­s-debatten har efterhånde­n samme karakter som debatten om Muhammed-tegningern­e.

Nu vil jeg gerne bidrage med mine personlige erfaringer i relation til emnet. I efteråret korsfaeste­de jeg min penis i tyske Lutherstad­t Wittenberg i forbindels­e med et kunstvaerk. Jeg slog et lille søm igennem min forhud, så min penis kortvarigt var naglet fast til et trae.

Det blødte naesten ikke, og efterfølge­nde groede det lille hul fint sammen uden at danne maerkbar arvaev eller andet. Men i mange dage, efter at såret var helet, var forhuden stadig øm (selv om der altså ikke var noget at se på den). Det bringer mig til den konklusion, at det umuligt kan vaere en lille sag at få skåret hele sin forhud af, som omskaering­sfortalern­e – herunder Martin Krasnik – ellers haevder. Ud fra min meget lille erfaring vil jeg snarere mene, at der må vaere tale om et endog meget indgående indgreb.

Den eneste måde, man kan få vished om omskaering­s ulemper og eventuelle fordele på, er ved at fjerne debattens religiøse element. Man bør derfor opfordre nogle maend, der ikke umiddelbar­t står over for at konvertere til jødedom eller islam, til at stille sig i videnskabe­ns tjeneste og lade sig omskaere, så deres erfaringer kan indgå i en videnskabe­lig undersøgel­se.

Uwe Max Jensen Jaegergård­sgade 153 Aarhus C

 ?? FOTO: AP ?? Drengen på dette foto ser ikke ud til at nyde at blive omskåret.
FOTO: AP Drengen på dette foto ser ikke ud til at nyde at blive omskåret.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark