Ekstra Bladet

Niklas Landin er problemet

- Jan Jensen EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR

selv kunne vaelge, tror jeg, HVIS NIKOLAJ JACOBSEN han havde taget Sverige som semifinale­modstander­en i morgen. Og sådan blev det. Umiddelbar­t ligner svenskerne et svagere hold end Frankrig, hvis man kan tillade sig at tale om svaghed ved et hold, der er nået så langt i turneringe­n. Vi kan også vaelge at sige, at vi glaeder os til mødet med vores naboer. Vi har en høne at plukke med dem efter EM for to år siden, hvor de var en medvirkend­e årsag til, at vi ikke nåede semifinale­n. Nu er det revancheti­d.

Danmark så rustet til en semifinale OG HVORDAN ER mod Sverige? Det meste spiller faktisk ganske godt. Når vi lige ser bort fra situatione­n omkring holdets anfører, Niklas Landin. Han har ikke stået nogen god turnering, og det var da helt skidt i første halvleg mod Makedonien. Efter kampen fik vi så at vide, at hans kone har plukveer. Kevin Møller er fluks kaldt til Kroatien som reserve, så han kan traede til, hvis Landin pludselig bliver nødt til at rejse hjem til en fødsel.

Han har ikke stået nogen god turnering, og det var da helt skidt i første halvleg mod Makedonien

vi håbe, at indkaldels­en NU MÅ af Kevin Møller giver ro hos Landin, så han ikke føler, at han svigter holdet, hvis han pludselig må forlade EM i utide. En fødsel er vigtigere end alt andet, også håndbold, så han skal selvfølgel­ig ikke betaenke sig. Men hvis det ikke er den foreståede fødsel, der haemmer anførerens spil i Kroatien, så venter der landstraen­eren en stor opgave inden semifinale­n. Hvordan får han rejst sin førstemålm­and?

at forsvaret ikke hang sammen i begyndelse­n JEG MEDGIVER, af kampen mod Makedonien, men Landin havde altså først en redning efter 13 minutter. Totalt nåede han to redninger i første halvleg. Og det er ikke en skrivefejl. Det begynder aerlig talt at blive lidt bekymrende. Vi vinder ingen medaljer, hvis ikke vores målmaend får bedre fat. Ja, det kan godt vaere at makedonern­e fik mange frie skud, men sådan nogen skal man også nappe af og til, hvis man skal vinde noget.

Landin heller ikke en mand, der DESVAERRE LIGNEDE kunne hive sig selv op. Der var ikke glød i øjnene. Det lignede snarere resignatio­n. Eller at tankerne var et andet sted. Nikolaj Jacobsen og hans stab skal udføre et stort psykologis­k arbejde. Landin skal genfødes, inden det bliver fredag og kampstart i Zagreb.

fik vi endnu engang set, hvilket es MOD MAKEDONERN­E

Danmark har i Michael Damgaard. 11 mål på 13 skud er høj klasse. Samtidig havde han et hav af assist. Problemet med Damgaard er bare, at han i naeste kamp kan ramme fordi på det meste. Han mangler stabilitet, men det ser ud til, at Nikolaj Jacobsen forstår at dosere ham rigtigt i kampene. Damgaard kan blive en afgørende figur i de opgør, der nu venter.

dejligt at se, at kontraspil­let kørte som DET VAR OGSÅ smurt i olie. Vi har i flere kampe savnet de lette mål, og de kom, da Jannick Green brillerede med en stribe gode redninger i anden halvleg. Green har stået en fin turnering, og der er ingen grund til at miste modet, hvis Landin må rejse hjem. Green har måske ikke samme topniveau som Landin, men i år har han stået utrolig godt i Bundesliga­en, og han har selvtillid­en i orden.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark