Ekstra Bladet

NU SKAL SVENSKEN HA’ DADA ... !

REVANCHE: Danmark møder Sverige i semifinale­n ved EM i håndbold – og vi har haevn til gode

-

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Hisse husse hejsasa. Nu skal svensken ha dada!

Det bliver brødrene fra hinsidan, Danmark møder i semifinale­n i morgen i Zagreb. Dermed slipper Mikkel Hansen & co. for Frankrigs verdensmes­tre – i hvert fald indtil finalen …

Kroatien kunne i store perioder af første halvleg hverken stikke eller bekende foran et entusiasti­sk hjemmefavo­rit publikum, der leverede en massiv og øredøvende indsats kampen igennem.

Kroaterne kom faretruend­e taet på mod slutningen, men sprinten blev sat for sent ind, og Frankrig vandt 30-27 efter 19-13 ved pausen.

På yderste mandat

Kroaterne sodede til i en syndflod af fejl, og de blev prompte straffet af de rutinerede franskbrød, der scorede et hav af gange i tomt mål.

Kroatien praestered­e i en periode af første halvleg at tabe syv mod seks-spillet med 0-4, og så skal det blive svaert at afvise et fransk hold, der havde som erklaeret målsaetnin­g at undgå Danmark i en semifinale.

Frankrig møder i stedet Spanien, der ondulerede Tyskland 31-27 på en staerk anden halvleg i en kamp med simpelt indhold: Vinderen tager den sjove weekend i Zagreb.

Det svenske landshold sad og bed negle efter deres egen kamp mod Norge, som de blågule tabte 25-28 efter at have holdt stand til 24-24.

Et enkelt mål mere til Norge, og svenskerne havde vaeret helt vaek – nu går de trods nederlaget alligevel til semifinale­n.

Danmark er i teorien klar mod broderfolk­et, men papir er som bekendt kun papir, og Sverige drillede os senest for to år siden i Polen, hvor uafgjort og et senere dansk nederlag til Tyskland holdt Danmark ude af semifinale­rne.

Sverige ødelagde også det danske OL i London i 2012, hvor de overrasken­de slog os ud i kvartfinal­en.

Sløje fløje

Her er et par punkter, hvor Nikolaj Jacobsen & Co. skal passe på:

De svenske målvogtere har som duo overstråle­t både Niklas Landin og Jannick Green, der indtil nu har praesteret henholdsvi­s 28 og 40 procent i redninger.

Andreas Palicka og Mikael Appelgren har stået jaevnt på henholdsvi­s 35 og 36 procent.

Den svenske kontrafase kraever stor opmaerksom­hed og vil kunne gøre ondt på de fleste modstander­e. Til gengaeld har de svenske fløje vaeret sløje.

Inden kampen mod Norge havde Niclas Ekberg og kollegerne blot scoret på halvdelen af deres fløjskud, og i kampen mod Norge praestered­e de såmaend at braende ti af ti mulige!

Sverige har mistet den tidligere Aalborg-back Johan Jakobsson, der måtte melde fra med følgerne af den hovedskade, der forhindred­e ham i at spille VM for et år siden. Han er erstattet af TTH-spilleren Viktor Östlund.

Danmark er i teorien klar favorit mod broderfolk­et, men papir er som bekendt kun papir

Det er kun papir ...

Bedømt på EM-statistikk­en hidtil, fører Danmark på langt de fleste parametre over fra traefsikke­rhed – 61 procent mod svenskerne­s 55 procent.

Til gengaeld ligger vi helt i bund, når det gaelder antallet af fejl. Danmark er EM’s ’dårligste’ til ’turnovers’, hvor holdet i snit har begået 6,0 pr. kamp mod Sveriges 9,2.

Men det er også kun – papir…

 ??  ?? Anders Zachariass­en var en af de bedste danske spillere i kampen mod Makedonien i aftes. I morgen skal Danmark møde Sverige i semifinale­n. Det stod klart, da Frankrig havde slået Kroatien i den sidste mellemrund­e-kamp.
Anders Zachariass­en var en af de bedste danske spillere i kampen mod Makedonien i aftes. I morgen skal Danmark møde Sverige i semifinale­n. Det stod klart, da Frankrig havde slået Kroatien i den sidste mellemrund­e-kamp.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark