Ekstra Bladet

DAMGAARD SATTE

PÅ TOPPEN: Michael Damgaard var den helt store oplevelse, da Danmark van

-

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Michael Damgaard fik de danske fans til at danse boogie-woogie og sejle op og ned ad åen – og hvem ellers?

Manden fra Rødby ved jo om nogen, hvor Krudtgarte­n ligger, og lollikken hamrede lystigt løs mod de modløse makedonere.

Danmark vandt en storsejr på 31-20 over et mandskab, der var i stand til at byde Nikolaj Jacobsens håndgangne maend trods i 30 minutter.

Der stod 12-12 ved pausen, men derefter var der udsolgt på Balkan, og samtidig blev det danske forsvar tunet og smaekket et gear eller to op, og så var det ingen sag at smaske den ene kontra efter den anden i mål.

11 solide missiler baldret ind med akkuratess­e og dertil fine frispilnin­ger gjorde Magdeburg-manden til aftenens helt store oplevelse efter en første halvleg, hvor man var taet på at udbryde: Vorherre bevares! Det var en sløv første omgang i Arena Varazdin.

Svaert at hidse sig op

Det kunne naesten ikke blive anderledes. Først løste Danmark billet til weekendens løjer i Zagreb uden at spille, og for at det ikke skulle vaere løgn, så valgte Slovenien og Tjekkiet også lige at spille 26-26 i eftermidda­gs-matineen – og så var førsteplad­sen i hovedrunde­ns gruppe to minsandten også en realitet. Helt uden at spille!

Det holdt de danske spillere så på sin vis også op med – og fred vaere med det. Det må vaere uendelig svaert at hidse sig op til krigshumør, når der hverken er det ene eller andet på spil. Ikke engang Nikolaj Jacobsen kunne undervejs praestere et ordentligt raserianfa­ld, og der var der ellers et par muligheder, hvis fynboen havde haft lyst til at lade drøblen gjalde og mundvandet sprutte ud over et EHF-blå halgulv.

– Vi stiller i staerkeste opstilling, lød devisen vist op til kampen – men det var nok isaer dengang, da tjekkerne med sejr stadig kunne nå op og drille, hvis vi ikke gik til makronerne mod makedonern­e og vandt.

Landin fik aldrig fat

René Toft Hansen blev sparet fra start. Fornuftigt. Og måske også lidt ildevarsle­nde for et hold og en flok spillere, der har givet hinanden håndslag ud fra devisen: Aldrig mere et Tjekkiet!

Aldrig mere starte uden de bedste, der så senere i kampen ikke er i stand til at vende en skude, der er på vej mod en mine.

Godt nok scorede en flok pryglede og vaerkbrudn­e makedonere kun 12 gange inden pausen, men det vil vaere synd at påstå, at defensiven lignede et fort – og det blev i den grad heller ikke kampen, hvor Niklas Landin fik fat mellem tremmerne.

Boldene suste under foden, via armen eller via haenderne ind, og den danske kaptajn overlod pladsen til Jannick Green med sølle to redninger og en procent på 14! Jannick Green gjorde det sådan cirka dobbelt så godt i sin halvleg.

Intet at klage over

Så blev det til gengaeld dagen, da Henrik Møllgaard langt om laenge kom i aktion, og det har selvfølgel­ig vaeret laekkert i sig selv.

Men også en svaer tjans på en dag, da der helt tydeligt stod ZAGREB printet på indersiden af samtlige danske kød-harddiske.

Fuldt forståelig­t. Og med den anden halvleg er der intet overhovede­t at klage over.

Danmark suser til Zagreb i morgen med friske hoveder, og René Toft Hansen, Mikkel Hansen og i anden halvleg Rasmus Lauge fik lov at hvile staengerne, mens folk fra koret overtog mikrofoner­ne.

Nikolaj Jacobsen sparede oven i købet på stemmen …

11 solide missiler baldret ind med akkuratess­e og dertil fine frispilnin­ger gjorde Magdeburg-manden til aftenens helt store oplevelse

 ??  ?? God grund til glaede
Kampens spiller, Michael Damgaard, og holdleder Kai Johannsen kunne efter en sjusket dansk indledning ånde lettet op efter kampen. De danske håndboldhe­rrer fik sat tingene på plads i anden halvleg og slog Makedonien stort.
God grund til glaede Kampens spiller, Michael Damgaard, og holdleder Kai Johannsen kunne efter en sjusket dansk indledning ånde lettet op efter kampen. De danske håndboldhe­rrer fik sat tingene på plads i anden halvleg og slog Makedonien stort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark