Ekstra Bladet

EM-billetten skal hjem uden plan B

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSREDA­KTØR

fandenfløj­teme noget med lodtraekni­nger DANMARK KAN for tiden! Håndboldhe­rrerne havnede i den klart mest nådige halvdel ved EM, Caroline Wozniacki gjorde praecis det samme i Australien Open – og senest har lodtraekni­ngsheldet sendt et overbevise­nde smil til Åge Hareide og det danske fodboldlan­dshold.

I den såkaldte Nations League-turnering, der er komplicere­t som et puslespil med 4000 brikker udelukkend­e med himmelmoti­v, er Danmark røget i gruppe med Irland og Wales. Fedt!

Sportsligt overkommel­igt og ud fra et fanperspek­tiv lige så attraktivt som happy hour på pubberne i Dublin og Cardiff.

vaere, at irerne har ’haevn’ løbende i DET KAN GODT samtlige blodårer, men vi har jo én gang vist dem, hvor fodboldska­bet skal stå – og selv om Wales kan mønstre verdensstj­ernen Gareth Bale, hvis han da ikke er skadet, så er waliserne et hold, det efterhånde­n sejrsvante danske mandskab skal kunne slå.

Nations League stiller fire EM-billetter til rådighed for de deltagende nationer, der er blevet delt i fire lag – og det giver altså en ekstra chance for Danmark for at nå EM i 2020.

Det lyder selvfølgel­ig fristende og forjaetten­de, og et kig på lag B afslører i denne optik Danmark som favorit til den samlede sejr blandt de 12 hold. Men glem det for en stund.

Kravet må vaere, at det er via de to øverste pladser i den almindelig­e kvalifikat­ionsturner­ing, at Danmark sparker sig til slutrunden

vej, Danmark DET ER IKKE DEN skal forfølge for at få den kraevede billet til det europamest­erskab, der spilles over hele vores verdensdel. Nej, kravet må vaere, at det er via de to øverste pladser i den almindelig­e kvalifikat­ionsturner­ing, at Danmark sparker sig til slutrunden. Det er her, hovedfokus skal vaere – men så er det selvfølgel­ig også rigtigt, at skulle det glippe, så giver Nations League en bagvej ind i turneringe­n.

ros til initiative­t, der skal løfte HERFRA ER DER KUN landsholds­fodbolden og erstatte ligegyldig­e traeningsk­ampe med betydende landskampe. Den tanke er fed, for landsholds­fodbolden kan stadig noget, vi skal vaerne om. Det er det sidste fristed i topfodbold, hvor det ikke er pengepunge­n, men passet, talentudvi­klingen og dygtighede­n, der afgør succes og fiasko.

selvfølgel­ig bekymret for, at der JA, KLUBBOSSER­NE ER skal blive drevet rovdrift på deres højt betalte spillere, men is på: Denne turnering erstatter blot nogle traeningsk­ampe, og det er jo stadig op til den enkelte landstraen­er at afgøre, hvorvidt denne turnering skal bruges til eksperimen­ter uden de største stjerner.

TURNERING, selv om undertegne­de har det

SÅ COOL noget stramt med, at lande som Andorra, San Marino og Kosovo også er sikret en EM-billet, der tildeles en af de absolutte miniputter i europaeisk fodbold.

Det er ikke meningen med en slutrunde, hvor de bedste skal mødes, men det er så den trods alt spiselige pris for at udskifte triste traeningsk­ampe med 15 udskiftnin­ger til fordel for landskampe, hvor der rent faktisk er noget på spil.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark