Ekstra Bladet

HAM SLIPPER DE IKKE FOR

EN EKSTRA CHANCE. Fodboldlan­dsholdet skal møde Irland og Wales i den nye turnering Nations League, der kan kaste en plads ved EM i 2020 af sig

- KLAUS EGELUND ege@eb.dk

Det blev ikke nogen national festdag i hverken Irland eller Wales, da de to lande blev trukket op mod Danmark i den nyetablere­de Nations League. Irerne balancerer på randen af en decideret fodbold-depression efter 5-1ydmygelse­n mod de rød-hvide i Dublin.

Og stemningen er ikke meget højere i Wales, der mistede pladsen i den lukrative Agruppe med alle de store nationer, da VM glippede.

– Men der bliver pjattet lidt med, at vi vel kan bevise, at vi fortjente en plads ved VM, hvis vi få revanche for nederlaget til Irland i VMkvalen, og vi samtidig slår den nation, der eliminered­e dem – nemlig Danmark, griner journalist­en Chris Wathan fra Western Mail i Wales.

Skeptisk stemning

– Ikke mange her ønskede at møde Irland igen. Der er stadig friske ar fra det seneste møde, og det er bare kampe, hvor stemningen altid er ond. Til gengaeld er folk spaendte på mødet med Danmark. Det er første gang i 31 år, at vi ser dem i Wales, fortaeller han.

– Stemningen omkring landsholde­t lige nu praeget af skepsis efter ansaettels­en af Ryan Giggs som landstraen­er. Mange fans tvivler på ham selv om det ikke er usaedvanli­gt med en uprøvet manager. Mark Hughes fik sit første job her, og Gary Speed havde ikke stået forrest i mange kampe, forsaetter Chris Wathan.

Efter den kiksede VM-kvalifikat­ion har West Ham-forsvarere­n James Collins valgt at stoppe på landsholde­t, mens forsvarets omdrejning­spunkt, Ashley Williams,

lige nu overvejer sin fremtid hos Wales.

Gik i opløsning

Mens der er lidt optimisme at spore i Wales, er stemningen i Irland naermest kulsort. 5-1-nederlaget mod Danmark efterlod irerne i chok, og efterdønni­ngerne kan stadig maerkes på den smaragdgrø­nne ø.

– Folk i Irland havde virkelig håbet på at traekke Nordirland, og det er ikke blevet modtaget godt, at det atter bliver Danmark, fortaeller journalist­en Emmet Malone fra Irish Times.

– Holdet blev slået noget så eftertrykk­eligt, og der var en følelse af opløsning umiddelbar­t efter, hvor det var forventet, at en del spillere ville stoppe på landsholde­t. Det har de dog så ikke gjort, fortaeller Emmet Malone som saetter ord på stemningen omkring landsholde­t.

– Stemningen omkring kampene mod Danmark var virkelig dårlig, og landstraen­er Martin O’Neill tog tonen meget ilde op. Han havde ellers givet udtryk for, at han var taet på en forlaengel­se, men stemningen omkring det var praeget af ligegyldig­hed hos befolkning­en, så der skete bare intet, siger han.

Efter lang tids venten forlaenged­e Martin O’Neill dog tirsdag med det irske forbund.

Nations League er et nyt tiltag sat i søen af UEFA for at komme af med alle de ligegyldig­e traeningsk­ampe. Turneringe­n udløser fire pladser ved EM til nationer, der ikke kvalificer­er sig gennem den almindelig­e kvalifikat­ion.

Stemningen omkring kampene mod Danmark var virkelig dårlig

 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Christian Eriksen og de øvrige danske spillere flåede Irland i i stykker i de afgørende VM-playoff-kampe. Nu møder Danmark irerne igen i Nations League. Godt på vej
FOTO: LARS POULSEN Christian Eriksen og de øvrige danske spillere flåede Irland i i stykker i de afgørende VM-playoff-kampe. Nu møder Danmark irerne igen i Nations League. Godt på vej

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark