Ekstra Bladet

Ny oplysning: Madsen kontaktede Wall

- METTE FLECKNER

Det var Peter Madsen, som kontaktede Kim Wall, få timer før de to staevnede ud i ubåden.

Sådan lyder det i hvert fald i Kim Walls kaerestes gengivelse af forløbet op til sejladsen 10. august sidste år.

Den oplysning strider imod, hvad der tidligere har vaeret offentligt kendt i forhold til Peter Madsens forklaring.

Ekstra Bladet har beskrevet, at han under et retsmøde sagde, at han havde lavet en aftale med Kim Wall om, at hun skulle med i hans ubåd, og at han 10. august ved 17-tiden fik et opkald om, at hun gerne ville lave et interview med ham, og om det var muligt at få en tur.

Men Kim Walls kaereste fortaeller nu, at det var Kim Wall, der pludselig fik en besked fra Peter Madsen 10. august. Før da havde der vaeret en mail-kontakt om en reportage.

Kim inviterede sin kaereste med

Madsen bad hende nu komme over og drikke en kop te i hans vaerksted. Han ville stille op til et interview. Det skulle vaere samme aften, og det skulle foregå ombord på ubåden, lyder det i tv2.dk’s gengivelse.

Kim Wall spurgte kaeresten om råd, for de to var i faerd med at skulle holde afskedsfes­t, før de seks dage senere skulle rejse til Beijing. Parret blev dog enige om, at hun skulle gribe chancen for at få lavet en reportage til et amerikansk magasin.

Kim Wall spurgte også kaeresten, om han ville med ud på ubåden, men han blev sammen med gaesterne, så de ikke skulle sidde alene tilbage til parrets fest.

Spurgte en anden kvinde

Få dage før sejladsen med Kim Wall spurgte Peter Madsen en helt anden kvinde, om hun ville med ud på ubåden.

Det kom frem under et retsmøde om en fortsat faengsling af ubåds-byggeren tilbage i september.

Specialank­lager Jakob Buch-Jepsen fortalte da, at man havde et kvindeligt vidne, som to dage før den fatale sejlads med Kim Wall havde fået en sms fra Peter Madsen, der spurgte, om hun ville med ud at sejle med Nautilus.

Kvinden havde undret sig, fordi de to sidst havde talt om en sejltur to måneder forinden, sagde anklageren dengang.

Anklageskr­iftet er formuleret sådan, at man mener, at Peter Madsen ’efter forudgåend­e planlaegni­ng og forberedel­se på ukendt måde muligt ved halsoversk­aering eller kvaelning’ har draebt Kim Wall.

Peter Madsen skyldig i drab. naegter sig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark