Ekstra Bladet

'Bager-Ali’ frifundet

ØSTRE LANDSRET

- DAN BJERREGAAR­D db@eb.dk

Ali Parnian, den haervaerks­ramte bager fra Tingbjerg, blev i går i Østre Landsret pure frifundet i en sag om afbraendin­g af en BMW tilbage i 2016.

’Bager-Ali’ blev landskendt, da han stod frem og fortalte, hvordan han var offer for afpresning, og at hans bagerforre­tning i Tingbjerg ad flere omgange havde vaeret udsat for haervaerk.

Video-overvågnin­g af maskerede maend, der raserede bageriet, fik danskerne til lommerne, og der blev indsamlet knap 500.000 kroner til Ali.

Sympatien dalede

Sympatien for bageren dalede dog noget, da det kom frem, at han var tiltalt i en sag om brandstift­else og brugstyver­i.

Anklageren sagde under sin procedure, at der var grundlag for at dømme Ali Parnian skyldig i brandstift­else. Han lagde vaegt på den medtiltalt­es ’trovaerdig­e og detaljered­e forklaring’ om, at Ali Parnian var klar over, at det var en stjålet bil, og at man ville braende den af.

Ali Parnians egen forklaring fandt anklageren derimod ikke trovaerdig.

– Det er usaedvanli­gt, at man tanker benzin i sodavandsf­lasker, når man bare kunne køre bilen hen og tanke, sagde han med henvisning til Ali Parnians forklaring på, hvorfor han havde købt benzin til den medtiltalt­e.

Anklageren mente, at Ali Parnian skulle idømmes faengsel i fire til seks måneder, udvises af landet og betale en erstatning på 36.000 kroner til Tryg-Forsikring.

Derimod redegjorde Ali Parnians beskikkede forsvarsad­vokat for, at det ikke var godtgjort, at hans klient var til stede under afbraendin­gen af bilen.

Stort smil

Ifølge ham var der ikke kommet noget nyt frem under ankesagen, og derfor var bevis-temaet det samme som i Retten i Lyngby, hvor Ali Parnian blev frifundet.

– Hvorfor skulle min klient, der er ustraffet, blande sig i et tyveri af en bil, han ikke har noget med at gøre, spurgte forsvarsad­vokaten retorisk.

'Bager-Ali' selv tog de sidste ord, før der blev afsagt dom.

– Jeg tror, min advokat har sagt, hvad der skal siges, og jeg accepterer rettens dom, sagde Ali Parnian via tolk.

Og der var der altså også god grund til for Tingbjergb­ageren, der modtog dommen med stort smil og håndtryk til sine pårørende.

Efter han havde krammet sin kaereste foran den stopfyldte retssal 14, mødte Ali Parnian pressen og sagde:

– Jeg er glad for dommen. Jeg har ikke gjort noget forkert.

 ?? FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX ?? – Jeg tror, min advokat har sagt, hvad der skal siges, og jeg accepterer rettens dom, sagde Ali Parnian.
FOTO: MADS CLAUS RASMUSSEN/RITZAU SCANPIX – Jeg tror, min advokat har sagt, hvad der skal siges, og jeg accepterer rettens dom, sagde Ali Parnian.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark