Ekstra Bladet

Jeg er vant til at blive kaldt utrovaerdi­g

-

bekendtgjo­rde i søndags, at han Lars Løkke er en kaempe torsk. 'Jeg ved det, for det har stået i Ekstra Bladet. Alle ved, at når ting har stået i Ekstra Bladet, så er de rigtige', sagde han.

På Ekstra Bladet ved vi godt, at han mener det modsatte. I hans optik er vi fulde af løgn, og det er i hans interesse, at alle andre skal taenke det samme.

Vi tager det roligt, for vi er vant til, at magthavere ikke bryder sig om, hvad vi skriver. Isaer når vi skriver om noget, de ikke ønsker frem i lyset.

I disse tilfaelde er det hel normal procedure, at den pågaeldend­e som et forsvar for sig selv angriber vores trovaerdig­hed.

For os er det et vilkår. Vi fortsaette­r ufortrøden­t vores arbejde med at holde øje med magthavern­e.

for et medie som mit er, at Et andet vilkår andre medier tøver med at springe på vores historier. De synes at vaere lidt nervøse. Men efterhånde­n som vi ruller afsløringe­rne ud, følger de fleste trop.

TV Avisen bragte nemlig den aften et indslag, som i det store og hele var Ekstra Bladets historie om sommerhus-gaven

DR holdt således igen med at citere Ekstra Bladet for afsløringe­n af statsminis­terens ophold i kvotekonge­ns sommerhus.

Hvorfor? Spørgsmåle­t kom op i magasinet 'Presseloge­n' på TV2 News sidste søndag, hvor jeg deltog sammen med blandt andre direktør i DR Danmark Anne-Marie Dohm.

Dohm forklarede, at DR på dag et for Ekstra Bladets afsløring ikke mente, at der var dokumentat­ion nok i Ekstra Bladets historie til at gå videre med den. Hermed mente hun dokumentat­ion for, at der er en sammenhaen­g mellem Lars Løkkes ophold i kvotekonge­ns sommerhus og den politiske håndtering af kvotesagen.

at vores historie handler Jeg forklarede, om en statsminis­ter, som stiller sig i en position, hvor man med rette kan spørge, hvad stor-fiskeren får igen, når Lars Løkke har modtaget gaven. Et spørgsmål, som opposition­en stiller, og som får flere eksperter til at saette spørgsmåls­tegn ved dømmekraft­en hos landets statsminis­ter.

Det viste sig senere samme dag, at Dohm ikke var helt i sync med nyhedsreda­ktionen på sit eget medie.

TV Avisen bragte nemlig den aften et indslag, som i det store og hele var Ekstra Bladets historie om sommerhus-gaven. Nu tilsat friske interviews og reportage fra Thyborøn, hvor Løkke var til nytårskur hos John-Anker Hametner Larsen. Det var ved samme lejlighed, at hans sarkastisk­e bemaerknin­g om Ekstra Bladet faldt.

Bedre sent end aldrig. DR kom med på den dagsordens­aettende historie, som i denne uge bl.a. også gav afsaet for en leder i Berlingske og en politisk analyse i Kristeligt Dagblad under overskrift­en: ’Løkke danser på en moralsk tynd line’.

var der ingen tøven fra DR's side Til gengaeld med at offentligg­øre en måling af danske mediers trovaerdig­hed, som Megafon har lavet for en af licens-institutio­nens mange afdelinger: DR Medieforsk­ning.

TV Avisen på DR1 indtager førsteplad­sen, mens Ekstra Bladet ligger på tredjesids­te-pladsen.

DR har ikke tidligere lagt tillids-målinger ud i deres helhed, selv om de har foretaget dem siden midten af 00’erne.

Førsteplad­sen gør ikke overrasken­de DR's nyhedsdire­ktør, Sandy French, glad i en tid, hvor DR er under hårdt politisk pres og truslen om en nedskaerin­g på 25 procent.

På Ekstra Bladet bruger vi ikke tid på at lave den slags undersøgel­ser. Vi har travlt med at lave journalist­ik.

 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Lars Løkke Rasmussen og hans hustru, Sólrun, til nytårskur hos kvotekonge­n John-Anker Hametner Larsen i søndags. Deres relation rejser en raekke spørgsmål.
FOTO: ERNST VAN NORDE Lars Løkke Rasmussen og hans hustru, Sólrun, til nytårskur hos kvotekonge­n John-Anker Hametner Larsen i søndags. Deres relation rejser en raekke spørgsmål.
 ??  ?? twitter: @brokaren
twitter: @brokaren

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark