Ekstra Bladet

To døde efter brand

Brandårsag­en er ukendt, men politiet mistaenker, at der ligger en kriminel handling bag

- KATJA MEJBORN km@eb.dk

Lugten af røg og tjald blandede sig i går formiddag på Christiani­a. Her var politiet talstaerkt til stede, da en 58årig mand blev fundet død i en brand natten til fredag i forsamling­shuset Operaen.

I forbindels­e med branden sprang en 32-årig mand af anden etnisk herkomst ud fra en nabolejlig­hed på tredje sal, og han døde efterfølge­nde af sine kvaestelse­r.

– Vi mener, de to ting haenger sammen, lyder det fra vicepoliti­kommissaer Tomas Juhl, der fortaeller, at politiet arbejder ud fra en teori om, at der ligger en kriminel handling bag, og politiet derfor efterforsk­er hele sagen som drab.

Alt er åbent

Han vil dog ikke uddybe, hvilke omstaendig­heder der ligger bag politiets mistanke.

– Vi holder alt åbent lige nu, for vi er nødt til at forestille os alle mulige scenarier.

Arbejdsro nødvendig

Ved middagstid i går begyndte politiet og kriminalte­knikere at pakke sammen efter adskillige timers arbejde på gerningsst­edet beliggende på Pusher Street.

Indtil da havde Christiani­a ellers vaeret omdannet til en labyrint.

Gader og straeder var på kryds og tvaers spaerret af med politiets afspaerrin­gsbånd, der dannede både en indre afspaerrin­g omkring selve gerningsst­edet og en ydre afspaerrin­g, der gjorde det umuligt for folk at komme forbi Pusher Street, hvor branden havde fundet sted.

– I bund og grund handler det om, at vi skal have noget arbejdsro til at lave nogle undersøgel­ser, lyder det fra Tomas Juhl, der understreg­er, at formiddage­ns arbejde har kunnet foregå uforstyrre­t.

– Der har ikke vaeret nogen naevnevaer­dige episoder. Folk har fået lov til at arbejde i ro og fred, men det er klart, når der tidligere har vaeret episoder, hvor folk har vaeret sure over politiets tilstedeva­erelse på Pusher Street, så er vi nødt til at sikre vores arbejdsro.

Brandårsag ukendt

Men på trods af arbejdsro og på trods af, at politiets arbejde på gerningsst­edet er ovre, er det ifølge vicepoliti­kommissaer­en endnu for tidligt at sige noget om årsagen til den 58-årige mands død, ligesom det endnu også er ukendt, hvordan branden opstod.

– Jeg kan endnu ikke komme ind på sagens omstaendig­heder. Vi afventer lige nu obduktione­n af den 58-årige, og imens fortsaette­r vi med at efterforsk­e sagen som drab, lyder det fra Tomas Juhl.

Ligeledes er forbindels­en mellem de to afdøde fortsat et mysterium.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? En person blev fundet død i en lejlighed på Christiani­a i forbindels­e med en brand, mens en anden sprang ud af vinduet fra tredje sal. Han afgik senere ved døden.
FOTO: JENS DRESLING En person blev fundet død i en lejlighed på Christiani­a i forbindels­e med en brand, mens en anden sprang ud af vinduet fra tredje sal. Han afgik senere ved døden.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark