Ekstra Bladet

Nu får det konsekvens­er

- JAKOB HANSEN jakohan@eb.dk

Fejringen af, at kalenderen skiftede fra 2017 til 2018, blev flere steder i landet beskaemmet af, at brandvaesn­et blev angrebet med fyrvaerker­i i forbindels­e med, at de var ude for at slukke brande.

Et af de steder, hvor brandvaesn­et var under beskydning, var i Ringparken i Slagelse. Og den episode kan nu få retslige følger for en 16årig dreng. Det skriver Sydsjaella­nds og Lolland-Falsters Politi i en pressemedd­elelse.

Den 16-årige dreng er nemlig nu sigtet for at have skudt fyrvaerker­i af mod brandvaesn­et.

– Det er helt og aldeles uacceptabe­lt, når mennesker ikke kan få lov at passe deres arbejde i fred og ro. Og det er jo saerligt paradoksal­t, når det er tilfaeldet med f.eks. brandvaese­net, som ofte kører ud for at redde liv, at de skal opleve at blive beskudt i forbindels­e med udførelsen af deres opgave, siger vicepoliti­inspektør Allan Holm fra Sydsjaella­nds og LollandFal­sters Politi.

Ifølge politiet har den 16årige erkendt at have begået udåden.

Klart signal

– Vi er meget tilfredse med, at vi nu har identifice­ret gerningsma­nden, som er sigtet for overtraede­lse af ordensbeke­ndtgørelse­n. Med sigtelsen ønsker vi at sende et klart signal om, at den her form for opførsel er uacceptabe­l, siger Allan Holm.

Ingen brandfolk kom noget til i forbindels­e med angrebene, men Danske Beredskabe­r var efterfølge­nde ude og appellere til, at der blev grebet ind.

– At man bliver beskudt af raketter eller møder modstand, når man kommer i et stort køretøj med et ønske om at hjaelpe folk, skaber utryghed og bekymring. Det er meget uhørt, sagde Diana Sørensen, divisionsd­irektør i Falck Danmark, til Ekstra Bladet.

 ?? ARKIVFOTO: LOUISE HERRCHE SERUP ?? Brandvaesn­et blev flere steder angrebet med fyrvaerker­i, mens de passede deres arbejde med at slukke brande nytårsafte­n.
ARKIVFOTO: LOUISE HERRCHE SERUP Brandvaesn­et blev flere steder angrebet med fyrvaerker­i, mens de passede deres arbejde med at slukke brande nytårsafte­n.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark