Ekstra Bladet

Ditte Okman Jeg var ved at braekke min chokoladem­ad op

Hvad handler Mette Abildgaard­s indsamling egentlig om? Ditte Okman undrer sig

- FOTO: MARTIN LEHMANN/RITZAU SCANPIX

fik smadret køledisken Da Bager-Ali i sit bageri i Tingbjerg, sprøjtede det ud med sympatierk­laeringer fra landets ledende politikere – som om disse rent faktisk betyder en skid.

De konservati­ves gruppeform­and førte an og startede en indsamling til blomster og chokolade.

Jeg var ved at få min egen chokoladem­ad galt i halsen og braekke den op ud over tulipanern­e på bordet, mens en raekke spørgsmål meldte sig:

Har Mette Abildgaard – med en grundløn på knap 60.000 kr. om måneden – ikke råd til selv at købe en buket blomster og en plade chokolade, hvis hun er så optaget af at give Ali blomster og chokolade?

Eller handler Mette Abildgaard­s indsamling i virkelighe­den mere om Mette end om blomster og chokolade?

det helt store

Og så meldte spørgsmål sig. Er det egentlig blomster og chokolade, man har brug for fra landets øverste politikere, når man har fået smadret sin butik?

Eller ønsker man sig en strammere lovgivning? Politik? Ansvar for seriekrimi­naliteten?

Gud. Gad vide, hvor mange af de maskerede maend der allerede har flere domme bag sig? De så forbløffen­de rutinerede ud …

Hvor mange af dem har mon en eller flere betingede udvisnings­domme?

Og så begyndte jeg ligesom mange andre kvikke hoveder at mig over, hvordan pokker det egentlig kunne vaere, at Ali ikke var forsikret?

Den detalje taenkte Mette Abildgaard ikke over.

Hun havde alt, alt for travlt på Facebook med at brande sig med indsamling til de blomster og den chokolade, som hun i stilhed og aerlig sympati kunne have bestilt med tre klik på Interflora.

Det føles selvfølgel­ig bare ikke helt lige så dejligt i mavsen at gøre godt, hvis ingen ved det …

vide, om Mette Abildgaard Gad også har taenkt sig at indsamle til blomster og chokolade til nogle af alle dem, vi ugentlig kan laese om i avisen er blevet overfal- det eller voldtaget af spaendende personager? Mette får travlt, taenkte jeg.

Og hov. Havde Mette Abildgaard egentlig anmeldt indsamling­en, som man skal, for at den er lovlig?

Nå, men så taendte jeg for fjernsynet og så Frank Jensen med ansigtet i helt rette folder, og så vaeltede endnu flere spørgsmål frem:

Gad vide, om overborgme­steren også er ved at braekke sin Nutella-mad op, når han ser sig selv på TV2 fyre den ene gratis varmluft-kommentar af efter den anden?

Og hvor højt griner Frank Jensens saerlige rådgiver, når hovedundre stadens ellers forbløffen­de tavse overborgme­ster igen og igen har held med kun at udtale sig i sager, han personligt kan profilere sig på, uden i øvrigt at tage politisk ansvar?

mon

Er TV2’s nyhedsjour­nalister selv ved at braekke chokolade op, når de ser deres håbløst ukritiske og 100 procent ligegyldig­e indslag?

Har TV2 ingen redaktører med en smule kritisk sans for, hvilket gratis lort man skal broadcaste i Danmarks mest sete nyhedsudse­ndelse?

Og så gik jeg på Twitter og havde allermest lyst til at købe en enkeltbill­et til Alis hjemland, da jeg så justitsmin­ister Papes lige så håbløst indholdslø­se tweet.

Undskyld mig! Men kan vores politikere overhovede­t varetage et eneste af danskernes reelle problemer – eller bruger de dem blot som afsaet til at sole sig?

Er den kedelige sandhed, at en stor del af dem har udviklet sig til – reduceret sig til, om man vil – at vaere profession­elle Facebook-brugere.

For nu er vi – bl.a. på baggrund af Ekstra Bladets afsløringe­r – tilbage ved de første spørgsmål.

Hvorfor fanden forsikring?

havde Ali ingen

 ??  ?? Blomster i Alis bageri i Tingbjerg, som i sidste uge blev smadret af en gruppe unge.
Blomster i Alis bageri i Tingbjerg, som i sidste uge blev smadret af en gruppe unge.
 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Gruppeform­and for Det Konservati­ve Folkeparti Mette Abildgaard startede en indsamling, der skulle gå til blomster og chokolade til Ali.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Gruppeform­and for Det Konservati­ve Folkeparti Mette Abildgaard startede en indsamling, der skulle gå til blomster og chokolade til Ali.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark