Ekstra Bladet

Årets Side 9-pig

-

HOLLY LØB MED AEREN De sidder ganske stille, men hilser høfligt. To af de tre finalister i Årets Side 9-pigekonkur­rence er mødt ind på Ekstra Bladets redaktion, hvor den endelige vinder skal kåres.

Det er tydeligt at maerke for alle, der er til stede, at dagen er noget saerligt – specielt for de to kvinder. Ingen af dem er uerfarne. Avijaja har haft billeder i avisen otte gange, og Holly mange gange flere, men alligevel er i dag noget helt specielt.

Holly fik en flot tredjeplad­s sidste år, for Avijaja er det første gang, at hun er blandt finalister­ne.

Makeuppen er on point. Pailletter­ne på kjolerne blinker i lyset. Pigerne varmer op til showet med deres faste fotograf.

Scenevante

Der er ingen tvivl om, at pigerne praecis ved, hvordan de foretraekk­er deres billeder, og de poserer scenevant foran kameraet.

– Undskyld, kan du gøre min talje lidt smallere, lyder det fra den ene.

– Så skal du altså også gøre noget ved min højde, lyder det fra den anden.

– Bare tag den med ro, der er kun en million mennesker, der ser med – det går nemt, siger Ekstra Bladets ene chefredakt­ør, Poul Madsen, da han møder pigerne.

Der kan kun vaere én

Lyden af ingenting. Alle holder vejret. Øjeblikket er kommet.

De to finalister sidder med nervøse smil midt i Ekstra Bladets newsroom. Den tredje finalist, Louise, er med på telefonen fra Jylland.

Chefredakt­øren står klar

Poul Madsens står klar. Traditione­n tro er det ham, der skal overraekke prisen.

– Det her er en helt almindelig dag på Ekstra Bladet, siger han og fortsaette­r: – Ej, det er det selvfølgel­ig ikke. I dag er en ganske saerlig dag, hvor vi fejrer nogle helt specielle kvinder, der gør Danmark til et sjovere sted.

På bordet står champagne, frugt og kage. Rundt om blandt publikum står folk med konfetti-rør klar til at overøse vinderen med guld.

Nummer tre bliver Avijaja, og allerede før Poul er faerdig med at annoncere, at andenplads­en går til Louise, begynder den første tåre at trille fra Hollys kind. En tåre, der afslører, hvor meget den her konkurrenc­e betyder for hende.

Det blev altså den garvede Side 9-pige Holly, der løb med årets titel. To pladser frem for sidste års finalist.

– Det er virkelig vildt. Det havde jeg slet ikke turdet håbe på, siger den glade vinder, der naesten ikke ved, hvad hun skal gøre af sig selv.

– Sidste år var jeg så ked af, at jeg ikke vandt, så I år har jeg ikke turdet håbe på noget, siger den lykkelige vinder.

– Jeg var så ked af det, at jeg begyndte at graede. Det gjorde jeg også nu, men denne gang er det af glaede. Det er så fantastisk, og jeg kunne ikke vaere gladere.

Det er mit valg

Når man snakker med pigerne, er der ingen tvivl om, at det er lysten, der driver vaerket. Deres øjne stråler om kap med glimmeren og pailletter­ne, og de giver ikke meget for de folk, der taler negativt om Side 9.

– Det betyder ikke noget som helst, hvad andre mener om det. Det er mit valg, det er en del af mig, jeg synes, det er pissesjovt – intet i verden kan stoppe mig, siger Holly. Og Avijaja er enig.

– Det var naermest under trusler, at jeg besluttede mig for at blive Side 9-pige. Jeg ville så gerne have taget billeder af en specifik fotograf, og

Det er lysten, der driver vaerket. Deres øjne stråler om kap med glimmeren og pailletter­ne

 ??  ?? Graed af glaede
Der var ingen tvivl. Holly var den suveraene vinder af årets konkurrenc­e, og hun kunne ikke vaere gladere.
Graed af glaede Der var ingen tvivl. Holly var den suveraene vinder af årets konkurrenc­e, og hun kunne ikke vaere gladere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark