Ekstra Bladet

Trump buhet af scenen

Det efterfølge­nde interview stjal opmaerksom­heden

- JONAS SKOV NIELSEN skov@eb.dk

I går talte den amerikansk­e praesident Donald Trump på World Economic Forum, der i disse dage foregår i den schweizisk­e by Davos.

Trumps tale var ventet med spaending, da hans politiske slogan 'America First', står i skaerende kontrast med det overordned­e emne for årets topmøde 'skabelsen af en faelles fremtid i en splittet verden'.

Men det var ikke en tale, der kommer til at løbe med de store overskrift­er, selv om den var ventet med spaending af mange.

Falsk presse

I stedet bliver det den seance der udspillede sig på scenen i Davos efter talen.

Her blev Trump interviewe­t og saerligt et svar fik publikum op af stolene.

– Som forretning­smand er jeg altid blevet behandlet paent af pressen. Det var ikke før jeg blev politiker, det gik op for mig, hvor beskidt, ondskabsfu­ld og falsk pressen kan vaere, lød det fra praesident­en.

Det fik publikum i salen til at buhe af Trump.

Åben for forretning

Trump brugte sin tid på at reklamere for sin nye skatterefo­rm og fortaelle de omkring 3000 magtfulde deltagere ved topmødet om fordelene ved at flytte hele eller dele af deres forretning til USA:

– Jeg er her for at levere et simpelt budskab: Der har aldrig vaeret et bedre tidspunkt at ansaette folk, bygge, investere og vokse i USA. USA er åben for forretning, sagde Donald Trump.

– Jeg vil altid saette USA først, ligesom ledere af andre lande burde saette deres lande først. Men USA først bør ikke betyde USA alene, lød det fra Trump.

Det fik den danske finansmini­ster Kristian Jensen(V) til tasterne på Twitter:

– AErligt talt: En ret ordinaer tale fra Donald Trump. Vi havde ikke brug for en salgstale men en vision for et fornyet samarbejde om vaekst, skriver den skuffede finansmini­ster.

AErligt talt: En ret ordinaer tale fra Donald Trump

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark