Ekstra Bladet

Talen blidere end forventet

-

Trumps tale var blidere i tonen om både frihandel og den sikkerheds­politiske situation, end mange havde forventet, og han tidligere har vaeret.

Sådan lyder vurderinge­n fra senioranal­ytiker ved Danske Bank Mikael Milhøj samt Philip Christian Ulrich, der skriver om udenrigsog sikkerheds­politik for Kongressen.com.

Talen startede med bemaerknin­ger om den amerikansk­e økonomi og Trumps tanker om handel med andre lande. Her er Donald Trump kendt for en skeptisk tilgang til nuvaerende handelsaft­aler.

– Han kom ikke med hints om, at han vil føre en mere protektion­istisk politik, end han hidtil har gjort, siger Mikael Milhøj og tilføjer:

– Tvaertimod prøvede han at sige, at selv om det er America First, er det ikke America Alone. Hvorvidt det vil fortsaette ud over den her tale, synes jeg er svaert at sige.

– Talen havde et mere positivt syn på, at USA er åbent for forretning­er på tvaers af lande.

Også USA's sikkerheds­politiske allierede fik uvant paene ord med på vejen, vurderer Philip Christian Ulrich.

– Der var både den klassiske, hvor han løfter en pegefinger og siger, at allierede skal løfte deres del af byrden. Men der var også en tak til de lande, der bidrager. Det er noget, vi ikke hører så ofte fra Donald Trump, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark