Ekstra Bladet

Afsaetter endnu flere retsdage til ubådssagen

- LINETTE K. JESPERSEN linette@eb.dk

Allerede i oktober meldte politiet ud, at drabssagen mod Peter Madsen var blevet forhåndsbe­rammet, og der var afsat otte retsdage til sagen.

Nu er antallet af retsdage dog øget fra otte til 12 retsdage, skriver Københavns Byret i en pressemedd­elelse.

Det betyder dog bare, at dagene er reserveret i kalenderen hos forsvarer, anklager og retten og er ikke nødvendigv­is det samme som, at de kommer i brug.

Enorm interesse

– Der er reserveret nogle ekstra dage, da tidsplanen var ret stram, siger Peter Madsens forsvarer, Betina Hald Engmark til Ekstra Bladet.

Sagen starter fortsat 8. marts.

Interessen for sagen har vaeret enorm både i Danmark og udlandet, og antallet af tilhørerpl­adser i retssalene er ikke ubegraense­t.

Derfor har Københavns Byret forud for retssagens begyndelse lavet en fordeling af pladserne.

Her er der syv pladser til afdødes pårørende og repraesent­anter, fem pladser til tiltaltes pårørende, tolv pladser Kristian Jensen, finansmini­ster til landsdaekk­ende danske nyhedsmedi­er og to pladser til landsdaekk­ende svenske elektronis­ke nyhedsmedi­er.

Først til mølle

Derudover er der seks pladser til journalist­er fra andre danske og udenlandsk­e medier, der hver dag fordeles efter først-til-mølle-princippet, ligesom der er fire pladser til andre tilhørere, der hver dag ligeledes fordeles efter først-til-mølle-princippet.

Alle tilhørere bliver sikkerheds­kontroller­et i grupper, oplyser retten..

 ?? FOTO: AP ?? USA først – Jeg vil altid saette USA først Men USA først bør ikke betyde USA alene, lød det fra Trump på topmødet i Davos.
FOTO: AP USA først – Jeg vil altid saette USA først Men USA først bør ikke betyde USA alene, lød det fra Trump på topmødet i Davos.
 ??  ?? Interessen er enorm for Peter Madsen. Foto: Nicolaj Tobias
Interessen er enorm for Peter Madsen. Foto: Nicolaj Tobias

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark