Ekstra Bladet

Hellere peberspray end hårlak

-

Regeringen har besluttet sig for at ville lovliggøre peberspray­en i hjemmet. Det er faktisk på tide, at man kan forsvare sig selv uden at gøre varig skade på et andet menneske.

Desvaerre tror mange, at peberspray­en giver varige men, bl.a. på synet – jeg har sågar hørt om folk med dén opfattelse, at en peberspray var aetsende og skabte varig hudirritat­ion.

Jeg kan dog betrygge de utrygge.

For det første er peberspray­en harmløs. Det er vand med et chili- eller cayennepeb­er-koncentrat. Det er som at hakke chili og gnide sig i øjnene, bare med en effekt på ca. to timer.

For det andet skal den ikke kunne købes i den lokale brugs. Den skal købes i f.eks. en våbenhande­l med følgende oplysning til køberen.

Og for det tredje bliver det mere trygt at vaere dig!

En undersøgel­se af Megafon viste, at fem procent af kvinder i dag allerede går rundt med et forsvarsre­dskab, når de bevaeger sig ud, fordi de generelt er utrygge. Ligesom 43 procent af kvinder forbereder sig mentalt på et overfald!

Danmark er et trygt land, men der er brodne kar. Jeg tror afgjort på, at dette er et skridt i den rigtige retning – for selvfølgel­ig skal du kunne forsvare dig selv, men du skal naturligvi­s ikke bruge din hårlak, som giver varige men. Du skal pacificere din overfaldsm­and, og så skal retssystem­et klare resten.

Lad os få gjort peberspray­en lovlig og gøre hverdagen tryggere.

Kristoffer Gadeberg Dansk Folkeparti­s Ungdom Bakkekamme­n 8 Risskov

 ?? FOTO: ANTHON UNGER/RITZAU SCANPIX ?? Kristoffer Gadeberg vil gøre peberspray­en lovlig.
FOTO: ANTHON UNGER/RITZAU SCANPIX Kristoffer Gadeberg vil gøre peberspray­en lovlig.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark