Ekstra Bladet

I FRYGTENS DANMARK

-

SOM SANGER og sangskrive­r Johnny Madsen engang sagde til mig om frygt og bekymring i Danmark:

’I det her land kan et barn ikke smide en kat i en mikrobølge­ovn, uden at vi dagen efter får en lov om, at alle mikrobølge­ovne skal forsynes med haengelås.’ kan fremstille ham som borgernes beskytter, gå til spilde.

Hvilket er, nøjagtig ligesom da Socialdemo­kratiet i forrige uge svindlede med angiveligt stigende utryghedst­al i Danmark i en kampagne, der skulle få Mette Frederikse­n og kompagni til at se ud som redningen på et problem,

virkelighe­den slet ikke er stigender i de, men aftagende.

DET VAERSTE, der kan overgå en dansk statsborge­r, er, at hun føler sig utryg.

Tryghed er selve det abonnement, man har tegnet som skatteborg­er her i velfaerdss­taten. Er der huller i leveringen heraf, forlanges samtlige institutio­ner sat ind for at genoprette den. Det nye er så åbenbart, jaevnfør

at danskerne er blevet Jyllands-Posten, så narkomanis­ke med tryghed, at alarmbranc­hen dårligt kan følge med. Milliarder af kroner vaelter ind.

DET HELT STORE problem i den massive udnyttelse af det gigantiske irrational­e af utryghed over land og by har ingen imidlertid interesse i at påpege.

Dette problem er, at iveren efter øget sikkerhed producerer sin egen usikkerhed. Ligesom lang tid på net

kan give folk symptomer doktor.dk og indbildt syge.

Et barn smider en kat i en mikrobølge­ovn, og der må haengelås på dem alle. For hvem garanterer, at det ikke sker med andre mikrobølge­ovne?

HVER ENKELT isolerede ulykke eller tilfaelde gøres alment gaeldende med love og regler for alt og alle. Almindelig sund fornuft saettes ud af spil.

Frygt er en frygtelig effektiv forretning, og der er for tiden masser af driftige grosserer i branchen.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark