Ekstra Bladet

FY FAN FOR EN FIASKO

-

praecis det nederlag, ingen kunne DET VAR have drømt om. En regulaer fiasko. Isaer på baggrund af at det svenske landshold var voldsomt ramt af skader og sygdom. Men det virkede som om, Sverige ville den finale meget mere end et dansk hold, der ikke virkede toptaendte fra kampens start.

Til gengaeld havde vi drømt om at møde de franske verdensmes­tre. Det kommer vi også til. Men i kampen om bronzemeda­ljerne. Det er lidt en nedtur, men vel også en form for laerestreg. Det her er Nikolaj Jacobsens første slutrunde som traener. Han har gjort meget rigtigt, og han har vist stort mod og engagement. Men i dag manglede der altså de sidste afgørende procent. Og i saer den rette vildskab fra kampens begyndelse.

Vi hang efter stor set hele kampen, og vi fik aldrig de redninger i bunker, som kunne have givet os overhånden. Men moralen fejler ikke noget. På en aften hvor mange spillede under vanlig standard, var der dog ikke en eneste, der slog op i banen.

Vi braendte ufatteligt mange chancer, ikke mindst fra fløjene, og derfor blev det op til Mikkel Hansen og Rasmus Lauge at lave de nødvendige mål. Det var et ansvar de tog på deres skuldre gennem hele den ulideligt spaendende affaere.

i dag manglede der altså de sidste afgørende procent

for mange lette mål i de første SVERIGE FIK

10 minutter. Vores tilbageløb var ikke gode nok, og svenskerne havde for let ved at komme på kant hos vores backer. Ikke mindst hos Mikkel Hansen. Forsvarssp­illet har ikke vaeret hans styrke i denne turnering.

Da René Toft skulle have en pause, faldt også vores midterfors­var fra hinanden, og svenskerne havde alt for let ved at komme til deres scoringer. Der blev kigget håndbold i det danske forsvar. Det var et underligt passivt forsvar. Ingen gik frem og tacklede og lavede spilstop. Det gjorde selvfølgel­ig ikke betingelse­rne lettere for vores målmaend.

Niklas Landin var igen laenge kun en skygge af sig selv. Han nåede en redning, inden han opgav aevred første gang. Jannick Green fik lidt bedre fat, men defensiven hakkede af sted gennem hele halvlegen. Målmandssp­illet blev en smule bedre efter pausen, hvor Green og Landin stod på skift. Men høj klasse blev det aldrig.

gangs skyld fungerede overtalssp­illet FOR EN heller ikke. Det var en skidt dag at vaelge til det, og det var aerlig talt voldsomt frustreren­de at se, hvor langsomt det gik, og hvor svaert vi i angrebet havde ved at finde løsninger mod det godt kaempende svenske forsvar.

Vi lider i den grad under manglen på en venstrehån­d, der kan klappe bolden ind udefra. Peter Balling fik kun chancen i overtal, men han har ikke skuddet fra distancen. Resten af tiden spillede vi med en højrehånd på pladsen, og selv om Rasmus Lauge gjorde det fint, så er det ikke løsningen på sigt. Jeg kan godt undre mig over, at Niclas Kirkeløkke er sat helt uden for nummer. Han har det skud, som Balling ikke mestrer.

virkede ikke til at have NIKOLAJ JACOBSEN fået sat sit hold ordentligt op til opgaven, men han fik da arbejdet sig selv ind i kampen og fik fundet løsninger, der skaffet os kontakt med svenskerne. Men det var mere spaendende end kønt. Og til sidst gik det ikke vores vej. Fordi vi igen braendte for meget.

 ??  ??
 ??  ?? EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR
EKSTRA BLADETS SPORTSKOMM­ENTATOR
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark