Ekstra Bladet

Man får et andet syn på livet

-

NIKOLAJ JACOBSEN, FAR TIL FREJA PÅ 19, SILLE PÅ 16 OG LINUS PÅ NI

– Når man får børn i udlandet, rykker man meget sammen som familie. Man bor langt vaek hjemmefra, og du er kun dig, din kone eller kaereste og børnene. Det er naeppe noget menneske i verden, der kan forklare, hvor meget man elsker sine børn.

– Flere af dine spillere siger, at det er lettere at glemme et nederlag, når man kommer hjem og får et smil fra sit barn. Kan du genkende det?

– Det er helt sikkert. Man får et andet syn på livet, når man bliver foraelder. Håndbolden rykker i anden raekke.

– Dermed ikke sagt, at håndbold ikke er vigtigt, men der bliver bare nogle ting, der er vigtigere. Det gør måske, at man bliver en lille smule mere afslappet, når man har fået et barn. Det kravler lidt højere op på rangstigen end den der fedtede håndbold.

– Er dine børn tosprogede?

– De snakker både dansk og rigtig godt tysk. Det er en gave, de får med, og ønsker de at bruge det tyske sprog, så er de rigtig godt rustet.

– Vi har valgt at lade dem gå i en almindelig tysk skole. De to store har også gået på et tysk privat-gymnasium, og Linus på en tysk privatskol­e.

– Freja er flyttet hjem til Danmark igen. Hun er 19. Sille er 16, og Linus er ni. Det har vaeret hårdt for dem at gå i tyske skoler. Der er en enorm disciplin og en helt anden arbejdsmor­al. Der er mange flere lektier og mange flere prøver.

– Der bliver stillet helt andre krav til tyske skolebørn, end der gør til danske. Det har vaeret hårdt og laererigt.

– Jeg er glad for, at mine børn får den oplevelse, at der skal arbejdes og kaempes for at komme frem i livet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark