Ekstra Bladet

DET GIVER EN INDRE RO

-

MICHAEL DAMGAARD, FAR TIL CLARA NOELLE PÅ HALVANDET ÅR

– Når man får børn, finder man pludselig ud af, hvad livet handler om. Som sportsudøv­er har man vaeret god til at saette sig selv først, men lige pludselig er man ikke et sekund i tvivl om, at der faktisk er et andet menneske, der betyder mere for dig end dig selv. Man giver al sin kaerlighed til det lille nye vaesen.

– Det er en utrolig oplevelse på godt og ondt. Det er i perioder hårdt med begraenset søvn, men samtidig giver det også en indre ro. Jeg har aldrig før prøvet noget, der kan få mig til at glemme en dårlig kamp som et lille barn. Når man ser sådan en lille lort smile til en, er man ikke et sekund i tvivl om, at det betyder mere end håndbold. Man kan gøre sig klog på børn, inden man bliver far, men man kan ikke beskrive det, når det så virkelig sker.

– Har du gjort dig tanker om det at få et barn i udlandet?

– De får jo en ekstra gave, fordi de bliver tosprogede. Det er da fedt at få den ekstra kompetence så tidligt i sit liv. Det handler meget om tilvaennin­g og den sociale arv. Barnet skal have nogle rigtig trygge rammer, men samtidig blive udfordret på en lidt anden måde, end det gennemsnit­lige barn måske ville blive.

– Min datter er blevet halvandet år nu, så det er sjovt for hende at møde en masse andre børn. Men når min karriere engang slutter, regner jeg med, at vi bosaetter os i Danmark. Ikke mindst på grund af det sikkerheds­net, der er i Danmark. Der er meget trygge rammer.

 ?? PRIVATFOTO ?? Glaede – Når man ser sådan en lille lort smile til en, er man ikke et sekund i tvivl om, at det betyder mere end håndbold, konstatere­r venstrebac­ken Michael Damgaard.
PRIVATFOTO Glaede – Når man ser sådan en lille lort smile til en, er man ikke et sekund i tvivl om, at det betyder mere end håndbold, konstatere­r venstrebac­ken Michael Damgaard.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark