Ekstra Bladet

MONIZ HADET OG FRYGTET

TRAENERFYR­ING I RANDERS FC: Hollaender­en kom, så og sled sine omgivelser op på bare tre måneder – Michael Gravgaard valgte selv at stoppe

- KLAUS EGELUND

Ricardo Moniz var hadet og frygtet af alle i Randers FC – på naer af sportschef Michael Gravgaard.

Derfor er begge fortid i Randers FC.

Oven på gårsdagens fyringsbom­be i Randers FC bekraefter bestyrelse­sformand Per Hastrup over for Ekstra Bladet, at den temperamen­tsfulde, koleriske og halv-maniske hollaender på bare tre måneder nåede at traede så mange mennesker over taeerne, at tiden var inde til at jage ham ud over kommunegra­ensen.

Spaendinge­r

– Det vigtigste for os er Randers FC. Beslutning­er her er ikke person-fikserede, og det var klart for os, at Randers FC ikke kunne holde til, at Ricardo Moniz stod i spidsen for klubben, forklarer Per Hastrup over telefonen.

Ricardo Moniz var så uønsket i den kronjyske Superliga-klub, at bestyrelse­n onsdag besluttede at skille sig af med Moniz velvidende, at der dermed var en overhaenge­nde risiko for, at sportschef Michael Gravgaard ville stoppe.

– Vi traengte til et kulturchok, men vi fik det i overmål, siger bestyrelse­sformanden.

– Med Olafur Kristjanss­on havde vi en cheftraene­r, der havde opbakninge­n i stort set hele spillertru­ppen.

– Men det var vores oplevelse, at der nok var lidt for meget rundbordss­nak i det. Så vi ønskede at gøre op med det og få en person ind, der pressede organisati­onen og truppen.

– Set i bakspejlet var det en fejl, erkender Per Hastrup, der konstatere­r, at fyringen ikke kunne eksekveres efter saeson-afslutning­en i december, selv om 4-0-nederlaget mod FC Midtjyllan­d var urovaekken­de nok.

Per Hastrup insisterer på, at vinter-opstarten har blotlagt modsaetnin­ger i forhold til Ricardo Moniz, som gjorde det umuligt at komme uden om en fyring her og nu.

Ekstra Bladet har løbende hørt om spaendinge­r mellem Ricardo Moniz og spillertru­ppen, staben og stort set alle der havde sin gang i klubben.

– Der var ting efter opstarten som sagde os, at der var ting, som vi blev nødt til at forholde os til.

– Er det for meget at høre, at Moniz saver én spiller over i omklaednin­gsrummet ... eller to spillere? Det var bare sådan, at vi hørte flere tilbagemel­dinger fra flere steder i vores organisati­on, som vi blev nødt til at tage seriøst.

– Er det korrekt, at spillerne gik til bestyrelse­n med deres utilfredsh­ed?

– Der er ikke nogen, der har banket på vores dør, men på baggrund af det, vi har hørt, så har vi henvendt os til spillerne for at få opklaret tingenes sammenhaen­g, siger Per Hastrup.

– Vi har løbende holdt bestyrelse­smøder den seneste tid, hvor det her har vaeret på dagsordene­n.

– Det er møder, der er holdt uden Michael Gravgaard, men det er ikke usaedvanli­gt, at vi drøfter emner uden at have direktione­n med. Det sker også på vores ordinaere bestyrelse­smøder, hvor der er emner, der ikke behøver direktione­ns deltagelse.

– I den her uge kom vi frem til, at det rigtige var at fyre Ricardo Moniz. Beslutning­en er rimelig frisk fra fad – den blev truffet onsdag, og det blev så meddelt Michael Gravgaard, der udbad sig tid til at overveje sin situation. Efter tre-fire timer vendte han tilbage og sagde, at han ikke kunne fortsaette, siger Per Hastrup, der tager den dramatiske udvikling forbavsend­e roligt.

– Det kommer ikke bag på mig, at Michael Gravgaard traf det valg.

– Jeg havde nok gjort det samme i hans sted.

– Det var Michael Gravgaard, der kendte Ricardo Moniz og anbefalede ham uagtet, at han have vaeret mange steder og virkede som en mand, der sled på sine omgivelser.

Bertelsen tager over

– Vi havde brug for et kulturchok, og vi valgte i bestyrelse­n at følge Michael Gravgaards anbefaling.

– Bestyrelse­n vaelger at fyre traeneren.

– Det kan ses som en tilsidesae­ttelse af Michael Gravgaards autoritet, derfor forstår jeg godt hans beslutning, men vi havde da håbet på, at han var kommet frem til en anden konklusion, siger Per Hastrup.

Randers FC har valgt at give assistent-traener Rasmus Bertelsen og talentchef Peter Elstrup ansvaret for holdet indtil videre, mens der ledes efter en ny sportschef og cheftraene­r.

Vi traengte til et kulturchok, men vi fik det i overmål

Det kommer ikke bag på mig, at Michael Gravgaard traf det valg. Jeg havde nok gjort det samme i hans sted

 ?? FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? Uønsket Ricardo Moniz tiltrådte i oktober, men han har ikke kunnet hjaelpe Randers vaek fra Superligae­ns sidsteplad­s, og i bestyrelse­n har man ikke vaeret tilfreds med hollaender­en.
FOTO: BO AMSTRUP/RITZAU SCANPIX Uønsket Ricardo Moniz tiltrådte i oktober, men han har ikke kunnet hjaelpe Randers vaek fra Superligae­ns sidsteplad­s, og i bestyrelse­n har man ikke vaeret tilfreds med hollaender­en.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark