Ekstra Bladet

SPANIEN STORSPILLE­DE

-

ZAGREB (Ekstra Bladet): EM fortsaette­r med at vaere overraskel­sernes slutrunde. Således slog Spanien de franske verdensmes­tre i semifinale­n i Zagreb med 27-23 efter 15-9 ved pausen. Det var der ikke mange, der havde forudset.

Spanien har et af de bedste forsvar i verden, og det fik vi endnu et bevis på i opgøret mod Frankrig. En kamp, der fik et helt anderledes forløb end forventet. Frankrig har hidtil vaeret urørlige i turneringe­n, hvor det udelukkend­e er blevet til sejre, men mod de klogt spillende spaniere blev Karabatic og kompagni for alvor udfordret.

Spanien byggede roligt og systematis­k deres angreb op, og når der så blev sat tempo på og krydset, formåede de at splitte det noget flade franske forsvar. Allerede fra 3-3 var det spanierne, der styrede kampen. Frankrig blev tvunget til en raekke tekniske fejl, ikke mindst fordi det spanske tilbageløb er så eminent.

Frankrig fik ikke gang i deres kontramask­ine, og Karabatic fik aldrig i første halvleg styr på det etablerede angreb. Kun stregspill­eren Cedric Sorhaindo havde Spanien svaert ved at få hold på.

Lige fra lufthavnen

Flere gange opbyggede Spanien et forspring på to-tre mål, og det hjalp da også, at den hasteindka­ldte veteranmål­mand Arpad Sterbik luntede ind og nappede to straffekas­t. Som hal-speakeren udtrykte det: Han kommer lige fra lufthavnen og redder straffe.

Som halvlegen skred frem, udbyggede spanierne stille og roligt forspringe­t, og da holdene traskede til pause, var de franske favoritter overrasken­de bagud med seks mål. Og så var de pludselig meget langt fra en finale.

Fra begyndelse­n af anden halvleg forsøgte Karabatic at tage sagen i egen hånd. Han fik da også scoret et par gange, men de hvidklaedt­e spaniere svarede hurtigt igen, og ti minutter inde i anden halvleg var forspringe­t stadig på seks mål.

Den store general

Playmakere­n Daniel Sarmiento var kampens helt store general. Han styrede de spanske angrebsåbn­inger, og han var selv en konstant trussel fra distancen. Han overstråle­de på alle parametre sin franske modpart i skikkelse af Nikola Karabatic, der mere og mere lignede en slidt aeldre herre.

Han satte sig tungt ud på baenken, hvor han kunne se sit hold naermest falde fra hinanden.

Midtvejs i halvlegen var det spanske forspring øget til otte mål, og de var fuldstaend­ig i kontrol. Godt hjulpet af Rodrigo Corrales i målet.

Men så fik Spanien alligevel en smule gummiarm. Pludselig ramte de stolperne, et par bolde blev smidt vaek, og på seks minutter reducerede franskmaen­dene føringen til blot tre mål. Men Spanien holdt alligevel hele vejen hjem.

?? FOTO: LARS POULSEN ?? Spanske Arpad Sterpik kom lige fra lufthavnen og reddede tre straffekas­t.