Ekstra Bladet

Jeg er ikke alkoholike­r

-

Jørgen Kej blev staerkt psykisk påvirket, da han fik konstatere­t lidelsen rosacea af sin hudlaege. – Jeg var lettere i chok, fordi jeg fik at vide af hudlaegen, at det er uhelbredel­igt. Det skulle jeg lige synke, og jeg gik fuldstaend­ig psykisk ned. Det med psyken spiller rigtig meget ind, fortaeller han til Ekstra Bladet.

Jørgen Kej taenkte isaer over, at han var bange for, at folk på hans arbejdspla­ds ville tro, at han var alkoholike­r.

Der er nemlig mange mennesker, der ikke kender til hudlidelse­n, og automatisk forbinder de rødmossede kinder med for meget alkohol.

– Det var det vaerste for mig, for folk troede jo, jeg var alkoholike­r, hvilket jeg under ingen omstaendig­heder er.

– Jeg skrev i en mail til samtlige arbejdskol­leger, at jeg havde fået konstatere­t rosacea, og at det ikke er, fordi jeg er alkoholike­r. Det gav mig et psykisk overskud.

Jørgen Kej er heldigvis en af dem, der ikke er så hårdt ramt. Selv om der skulle gå syv år, før hans rosacea blev identifice­ret, har noget solcreme, som han har importeret fra Norge, hjulpet ham.

Derudover kan han kun opfordre folk med rosacea til at vaere åbne om det

af rødmen i hans ansigt og kommer fra maerket Rosacea-care. Jørgen Keje bruger den hver dag.

Han holder sig også fra staerke krydderier, rødvin, hvidløg og sukker. Disse ting forvaerrer hans rødmen i kinderne.

Derudover kan han kun opfordre folk med rosacea til at vaere åbne om det, så man ikke går og er bange for, hvad andre taenker.

– Søg faellesska­ber. Grupper med andre, der har det. Sådan føler jeg mig i hvert fald mere tryg, siger Jørgen Kej.

 ?? PRIVATFOTO ?? Jørgen Kej lider ikke af rosacea mere. Han har hele tiden vaeret ramt af en mild form. Til gengaeld bruger han tid hver dag på at rense sit ansigt på en bestemt måde og påføre sig en saerlig solcreme.
PRIVATFOTO Jørgen Kej lider ikke af rosacea mere. Han har hele tiden vaeret ramt af en mild form. Til gengaeld bruger han tid hver dag på at rense sit ansigt på en bestemt måde og påføre sig en saerlig solcreme.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark