Ekstra Bladet

Det bør du opleve

-

Natursmukt roadtrip

Den fri og vilde natur er en af Madagaskar­s hovedattra­ktioner, og det kan du opleve mange steder på øen. Men ønsker du både at få en tur, hvor du oplever vild natur, fantastisk­e klippeform­ationer og dejlige strande, bør du rejse på tvaers af landet ad vejen RN 7 (Route Nationale 7), fortaeller Signe Sørensen:

– Vejen går fra hovedstade­n ud til kysten. På den tur kommer du igennem alle typer af landskaber – både regnskov og klippeland­skab – før du når ud til et helt fantastisk strandområ­de siger hun.

På turen kommer man blandt andet gennem den store Isalo National Park, hvor du kan opleve Grand Canyon-lignende klippeland­skaber.

– Klippeform­ationerne straekker sig så langt, øjet raekker. Går man ned i bunden af klipperne, kan man se vandfald og finde små søer, man kan bade i, fortaeller hun.

Det er muligt at komme på guidede vandreture i nationalpa­rken. Turene kan eksempelvi­s vare tre dage, hvor man overnatter i telt undervejs. Er man eventyrlys­ten, er det en oplagt mulighed.

Besøg øen Île Sainte-Marie

På østsiden af Madagaskar ligger den lille idylliske ø Île Sainte-Marie. Det tager kun en halv time i båd at komme derud, og turen er det hele vaerd, fortaeller Signe Sørensen.

– Øen er meget beskeden, men den har virkelig smukke hoteller, og den har også mange andre muligheder. Du kan låne en cykel og køre rundt og se, hvordan de lokale bor, fortaeller hun.

Øen er ideel til at bo på i to-tre dage, hvor saerligt de gode strande er som skabt til en rigtig daseferie. Men øen har også en saerpraege­t begivenhed en gang om året.

– Der er en hvalfestiv­al på øen, hvor rigtig mange hvaler kommer svømmende taet forbi. Så du har rigtig gode muligheder for at se hvaler mellem juli og august.

Den nemmeste måde at komme til Île SainteMari­e på er at leje en bil med chauffør, som kan køre dig til båden fra hovedstade­n.

Kongeslott­ets muligheder

Du kan opleve interessan­te og smukke ting i hovedstade­n, Tana. Dog skal du også forberede sig på også at møde en del fattigdom, og visse steder skal man ikke gå rundt med for mange vaerdier på sig.

Men Tana har også meget kulturelt og kulinarisk at byde på. En af de kulturelle oplevelser er kongeslott­et, der ligger placeret på toppen af en bakke i midten af byen. Herfra kan du få en flot udsigt over hele Tana. Når du har besøgt slottet, kan du passende gå forbi en café ved navn Lokanga Boutique Hotel, der ligger ikke langt fra slottet. Det er også et hotel, men det er udsigten fra caféen, der er tager kegler hos Signe Sørensen.

– Her kan du se en fantastisk solnedgang over byen, mens du nyder noget at drikke eller spise. Derudover ligger den også helt afsides som den eneste café ved kongeslott­et, fortaeller hun.

Lokanga Boutique Hotel, lot VW 115 Ambohimits­imbina, Tananarive, lokanga-hotel.mg

Gratis salsaunder­visning

I Tana ligger der en nedlagt togstation, som er bygget om til en restaurant ved navn Café de la Gare. Den bør man besøge, fortaeller Signe Sørensen. Ikke så meget på grund af maden, men fordi der en gang om ugen er gratis danseunder­visning på førstesale­n.

– Der er rigtig hyggeligt, og dengang jeg boede der, kunne man få gratis salsaunder­visning og laere deres egne lokale danse hver tirsdag, fortaeller hun.

Café de la Gare, Arabe Rainiberts­imisaraka, Antananari­vo 00101

Mød andre turister på ungt hotspot

Når man er ude at rejse, kan det vaere sjovt at møde andre i samme situation. Det kan man, hvis man besøger hostlet Mada Undergroun­d. Signe Sørensen fortaeller, at det er et meget ungdommeli­gt sted, så har man lyst til at møde backpacker­e fra hele verden, er Mada Undergroun­d et hot spot. Der sker altid noget.

Mada Undergroun­d, 18 Lalana Rainitovo, Antananari­vo, madagascar­undergroun­d.com

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark