Ekstra Bladet

DF vil droppe friskole-støtte

FAR LIGGER LAMMET OG I KOMA PÅ SPANSK HOSPITAL – Jeg tror, at han er klar over den alvorlige situation. Alt i ryggen er braekket. fortaeller sønnen Andreas

- CLAUS JESSEN jes@eb.dk

– Det er helt forfaerdel­igt. Både for far og for familien. Heldigvis holder vi godt sammen.

21-årige Andreas Trabolt kaemper for øjeblikket sammen med familie og venner for at få sin far, Jesper Trabolt, fløjet hjem til Danmark efter en alvorlig ulykke i Malaga for en måned siden.

Den 46-årige mand kørte nytårsnat galt på sin scooter og blev slynget ind i en palme.

Lige siden har Jesper Trabolt ligget lammet fra brystet og ned i en hospitalss­eng på intensivaf­delingen på hospitalet Malaga Carlos Haye.

– Han er nu begyndt at komme lidt ud af respirator­en. Men om aftenen, når han skal sove, bliver han lagt i kunstigt koma og i respirator, fortaeller Andreas Trabolt til Ekstra Bladet.

Andreas er netop ankommet til Malaga for at besøge sin far.

– Jeg besøgte ham i går. Jeg tror, at han godt er klar over sin alvorlige situation. Han kan ikke maerke noget fra brystet og ned. Alt i ryggen er braekket. Ribbenene er også braekkede og der er problemer med lungerne, fortaeller Andreas.

Forsikring daekker ikke

Familien vil gerne havde Jesper Trabolt hjem. Men hans spanske forsikring daekker kun hospitals-ophold i landet – ikke en dyr hjem-transport til Danmark med fly.

Jesper Trabolt har det seneste år arbejdet som salgschef i et callcenter i Malaga.

– Hans danske forsikring daekker ikke, fordi han bor og arbejder i Spanien. Vi vil gerne have ham hjem, så vi kan støtte og hjaelpe ham bedre. Samtidig er det meget svaert at besøge ham hele tiden i Spanien. Vi har alle en hverdag, som skal passes. Det er svaert at vaere her laengere tid ad gangen. Derfor vil vi gerne have ham hjem, så snart laegerne siger god for det, siger Andreas.

Jesper Trapholt er fraskilt og har tre børn i Danmark.

Gled på våd vejbane

Det er planen, at Jesper Trabolt skal overføres til Skejby Sygehus til videre udredning, så snart han er kommet tilbage til Danmark.

Ulykken nytårsnat skete, da den 46-årige mand mistede herredømme­t over sin scooter. Den gled på den våde vejbane, og han blev slynget over styret og landede med ryggen inde i et palmetrae. Her blev ryg og nakke staerkt beskadiget.

Han havde hjelm han slap for skader på, så i hovedet. Det er så stort et problem, at muslimske friskoler modvirker integratio­nen i Danmark, at det er på tide at stoppe for statsstøtt­en.

Det mener Dansk Folkeparti­s uddannelse­sordfører, Alex Ahrendtsen, der nu agter at fremsaette et beslutning­sforslag, der vil stoppe for statstilsk­uddet til de muslimske friskoler.

 ?? PRIVATFOTO ?? Jesper Trabolts forsikring daekker behandling, men ikke den efterfølge­nde hjemtransp­ort.
PRIVATFOTO Jesper Trabolts forsikring daekker behandling, men ikke den efterfølge­nde hjemtransp­ort.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark