Ekstra Bladet

Asylophold går ud over børnene

-

Dansk Folkeparti bakkede tidligere op om integratio­nsprojekte­r for flygtninge, og forlangte ligefrem, de skulle arbejde.

Det er omvendt nu. Martin Henriksen mener ikke, at det ’virkede’, og siger, at partiet derfor har skaerpet linjen.’Nu bruger vi kraefterne på at sende dem hjem’, siger han.

Men han kan sagtens forstå, at danskere, der møder flygtninge­ne i danske centre, får lyst til at gøre en forskel for dem og isaer for børnene.

’Det er ikke et fedt liv at vaere i et dansk asylcenter. På ingen måde. Vi giver børnene, det, de skal have, der er ikke noget at skamme sig over. Men det er ikke luksusøse forhold.’

’Du møder mange søde og rare børn, der er der. De har ikke gjort noget. Det er deres foraeldre, der har valgt at tage dem til Danmark. ’

’Jeg kan godt have empati for deres situation. Men jeg kan også samtidig brede det ud til, at hvis der er 10.000 af dem, som kommer til Danmark, – hvordan påvirker det så samfundet.’

’Jeg stod også f.eks. på en høj i Jordan ved en flygtninge­lejr og kiggede ud over den – vi var gået gennem lejren for at komme op på højen, og Danmark er i øvrigt også bidragyder til den lejr, og det stemmer Dansk Folkeparti for. Vi har endda forhøjet bidragene. Men jeg stod på den høj og taenkte: Der er rigtig mange mennesker her, og hvis de alle sammen skal til Europa, så går galt.

Hvorfor?

– Fordi vi bare er forskellig­e mennesker, og ser forskellig­t på tingene. Racisme og nazisme – det ligger ikke til mig. Det kan man så tro på eller lade vaere. Jeg har det ikke sådan, at jeg ikke bryder mig om folk på grund af hudfarve. Det, der ligger mig på sinde er kultur og religion. Det er dét, der definerer mennesker. Og så ens personlige valg selvfølgel­ig. det jo fuldstaend­ig

– Der hvor de fleste siger stop, er der hvor man godt kan synes, flygtninge­ne kan rejse hjem, når deres land får fred – men de skal ikke bures inde i lejre i Danmark indtil da. Og deres børn skal gå i skole?

– Men de GÅR jo i skole her.

– Jamen, jeres nye plan er jo, at børnene skal leve og gå i en skole i saerlige lejre i Danmark?

– De må godt gå i skole, men det er mere hensigtsma­essigt, hvis de skal vende tilbage til deres hjemland, at de bliver rustet til dét, i stedet for at gå i folkeskole.

– Det bliver et trist barneliv, at gå i skole og bo inden for et hegn i 10 år? Det kan du ikke mene?

– Man skal passe på med at lave politik efter, hvordan tingene ser ud om 10 år.

– Hvad vil vaere maks. antal år et barn skal vokse op i en dansk lejr?

– Det skal man ikke saette graense for, for så vil folk jo vide, at hvis de holder ud i en vis periode, så kommer opholdstil­ladelsen.

Børnene har ikke gjort noget. Det er deres foraeldre, der har valgt at tage dem til Danmark.

Det, der ligger mig på sinde er kultur og religion. Det er dét, der definerer mennesker

 ??  ?? Martin Henriksen glemte etiketten, da han var til hofbal. Så han sagde bare ’hej’, da han mødte de kongelige.
Martin Henriksen glemte etiketten, da han var til hofbal. Så han sagde bare ’hej’, da han mødte de kongelige.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark