Ekstra Bladet

Fem ministre er helt overf

-

Mai Mercado SOCIAL- OG BØRNEMINIS­TER praesenter­ede i onsdags ’Opdragelse­sdebatten’.

Et fuldstaend­ig overflødig­t projekt, der bare koster kassen.

’Opdragelse­sdebatten’ er et internetba­seret debatforum, hvor der skal samle viden og bud på, hvad moderne opdragelse er.

’Det er så vigtigt, at vi får taget en stor samlende debat om børneopdra­gelsen’ siger den overivrige Mai Mercado, som i øvrigt selv traekker sig ud af diskussion­en, der skal håndteres af eksperter. Skatteyder­ne får regningen sammen med en masse gode råd fra statsudpeg­ede børne-eksperter. Velkommen til DDR.

spørgsmål er: Hvad fanden DET INDLYSENDE skal vi med et sådant debatforum med et ministeriu­m som arrangør? Har de virkelig ikke andet at tage sig til i Børne- og Socialmini­steriet og hvorfor lader de ikke en af de snesevis af NGOorganis­ationer, som tager sig af børnedebat, til at køre den sag?

Svaret er meget enkelt: Fordi Børneog Socialmini­steriet er overflødig­t. Fordi ministerie­t stort set ikke har noget fornuftigt at tage sig til. Derfor finder man på den slags tosserier for at få tiden til at gå.

besluttede SIDEN S- OG V-REGERINGER­NE at flytte hele ydelsessys­temet over i Beskaeftig­elsesminis­teriet – alle de milliarder, som virkelig betyder noget – er Børneminis­teriet blevet en tom skal. Det er Troels Lund Poulsen, som har hånd på kontanthja­elpen og aeldreydel­serne. Ikke Mercado.

Men problemet handler ikke kun om Børne- og Socialmini­steriet. Der er flere andre ministerie­r som helt mangler substans og mening.

AEldremini­sterium THYRA FRANKS ABSURDE er et hovedløst projekt, som kun handler om at give LA en mere menneskeli­g og blødere profil. Plejehjem overfor topskat.

Men Thyra Frank har ingen penge, ingen forslag, ingen politik. Der kommer ikke et eneste lovforslag fra hendes hånd. Når regeringen muligvis får møvet sig faerdig med en aeldrepakk­e, kunne mindst fem andre ministre ligeså godt praesenter­e planen som Thyra.

Jeg vil vaedde på, at Thyra Franks såkaldte ministeriu­m bliver nedlagt dagen efter naeste folketings­valg, hvis Mette Frederikse­n vinder. Det eneste, der vil stå tilbage efter dette groteske projekt, er ministerpe­nsionen til Thyra Frank og en overflødig ministerbi­l.

om den underlige DET SAMME KAN SIGES konstrukti­on med et ministeriu­m for ligestilli­ng, nordisk samarbejde og fiskeri med Karen Ellemann i spidsen. Det er også til grin. Ligestilli­ngen kan klares fem andre steder, eksempelvi­s i Statsminis­teriet. Løkke elsker ligestilli­ng, haevder nogle.

Nordisk samarbejde er en lillebitte afdeling, som kunne klares med venstrehån­d som sidebutik for en minister, der er engageret i nordisme, f.eks. undervisni­ngsministe­r Ellen Trane.

Fiskene hører i dag hjemme i Udenrigsmi­nisteriet, fordi resterne af dansk fiskeripol­itik foregår i EU-regi. Så luk dog Ellemanns helt overflødig­e butik.

administre­rer UDVIKLINGS­MINISTER ULLA TØRNAES milliarder, men udviklings­bistanden kunne i mange år klares af landets udenrigsmi­nister. Uffe var direktør for det hele uden at dø af stress.

I dag varetages den tunge del af udenrigspo­litikken af landets statsminis­ter. Det er Løkke, der sidder til bords med Trump og Merkel, ikke Samuelsen. Statsminis­teren klarer topmøderne i EU og NATO plus en masse andet udenrigs.

Derfor ville en naturlig organiseri­ng af udenrigstj­enesten vaere med en ny staerk, dygtig udenrigsmi­nister i spidsen for det hele og så et par statssekre­taerer eller viceminist­re til at klare udviklings­bistand og europaeisk politik.

så tre ministre på finanserne: OG ENDELIG HAR VI Finansmini­ster Kristian Jensen, innovation­sminister Sophie Løhde og økonomimin­ister Simon Emil Ammitzbøll-Bille. Det er i hvert fald en minister for meget.

Finansmini­steren skal vi have. Og det giver god mening at have en minister med ansvar for store områder som overenskom­ster, moderniser­ing af offentlig sektor og andet.

Økonomimin­isteren er stort set kun chef for noget statistik og nogle økonomiske oversigter, men posten er politisk vigtig, fordi Ammitzbøll er LA’s chefforhan­dler på alle regeringen­s tunge områ-

Så luk dog Thyra Franks, Ellemanns, Tørnaes’, Ammitzbøll-Billes og Mercados tomme butikker

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX, STINE TIDSVILDE, RUNE AARESTRUP PEDERSEN/RITZAU SCANPIX, STINE BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX ?? De burde lave noget andet Thyra Frank, Karen Ellemann, Ulla Tørnaes, Mai Mercado og Simon Emil Ammitzbøll-Bille kan undvaeres på ministerho­ldet.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX, STINE TIDSVILDE, RUNE AARESTRUP PEDERSEN/RITZAU SCANPIX, STINE BIDSTRUP/RITZAU SCANPIX De burde lave noget andet Thyra Frank, Karen Ellemann, Ulla Tørnaes, Mai Mercado og Simon Emil Ammitzbøll-Bille kan undvaeres på ministerho­ldet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark