Ekstra Bladet

STALKER PÅKØRTE TIDLIGERE DANSK TV-VAERT

23-årig indrømmer i retten, at han forsøgte at draebe tv-kendis, som han har forfulgt i to år

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk

ARKIVFOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX To års chikane og 20 kraenkelse­r af en tidligere tv-vaertindes blufaerdig­hed kulminered­e, da en 23årig mand i sin bil med fuldt overlaeg forsøgte at myrde kvinden.

Påkørslen skete 10. januar om morgenen ved hendes arbejdspla­ds og var så voldsom, at offeret foruden andre kvaestelse­r også braekkede det ene lårben to steder. Bilens forrude blev knust ved påkørslen.

Den kvaestede kvinde er tidligere tv-vaert, men arbejder nu i en dansk virksomhed.

Hun har i to år vaeret forfulgt og generet af den 23-årige stalker, som har et gaeldende polititilh­old af fem års varighed mod at opsøge hende efter adskillige tilfaelde af blufaerdig­hedskraenk­elser og chikane.

Mundkurv til kolleger

Ekstra Bladet vaeret i kontakt med kvinden, men hun ønsker ikke at udtale sig og vil gerne forblive anonym. Hun er sygemeldt, og både på hendes nuvaerende og tidligere arbejdspla­ds har kollegerne fået forbud mod at udtale sig til pressen.

I grundlovsf­orhøret dagen efter påkørslen erkendte den 23årige gerningsma­nd åbent, at han havde til hensigt at draebe kvinden ved at køre hende ned med sin bil.

Ifølge retsbogen havde han opsporet, hvilken bil hun kørte i, samt dens nummerplad­e. Da kvinden ankom til sit job og havde parkeret, kørte han i høj fart direkte mod hende. Bagfra.

– Meningen var, at hun skulle køres ned, og at hun skulle dø, lød hans forklaring i retten. En tilståelse han gentog og uddybede.

Styret af satellit

Drabsforsø­get var nøje planlagt gennem flere måneder. Den 23- årige havde flere gange vaeret på kvindens arbejdspla­ds, men først den 10. januar var der en lejlighed til at udføre den uhyggelige plan.

Den tilsynelad­ende mentalt forstyrred­e mand forklarede, at ’han har problemer, som skyldes højere magter’. I retten forklarede han, at han bliver ’generet gennem satellitte­r’, som i mandens optik står i ledtog med kvinden.

– Der måtte ske noget. Ved at draebe hende kunne jeg fjerne årsagen til problemern­e, lød hans forklaring.

Ifølge anklageren har den sigtede et polititilh­old med udløb i 2021 mod at opsøge kvinden. Sidste år fik han 4000 kroner i bøde for kraenkelse af sit offers blufaerdig­hed og senere på året yderligere en bøde for at sende sms’er til hende.

Varetaegts­faengsling­en forventes forlaenget i naeste uge via et såkaldt videolink-retsmøde. Desuden skal den 23-årige mentalunde­rsøges.

Meningen var, at hun skulle køres ned, og at hun skulle dø

 ??  ?? Den tidligere tv-vaert braekkede det ene lårben to steder efter påkørslen.
Den tidligere tv-vaert braekkede det ene lårben to steder efter påkørslen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark