Ekstra Bladet

Sov med elgen Olivia i fire måneder

Leif Lind og hans familie åbnede deres hjem for den lille elg, der havde en hård start på livet

- JOSEPHINE FOGSGAARD josephine.fogsgaard@eb.dk

Leif Lind, der går under navnet ’Elgmanden’, driver Gårdsjö Älgpark i Sverige.

Han elsker elge og saerligt den fireårige elgko Olivia, der har en helt speciel plads i hans hjerte. Hun får nemlig lov til at bo sammen med Leif Lind og hans familie i deres hus.

Olivia havde en hård start på livet, da hendes mor naegtede at give hende mad. Leif Lind så, hvordan hun blev mindre og mindre, og han besluttede sig for at tage hende med ind i huset og sørge for, at hun blev fodret.

Han ryddede derfor kaelde- ren, og når familien gik i seng, gik han derned og sov ved siden af Olivia.

– Jeg tog hende ind og overtog mit barns legerum i kaelderen. Der tilbragte Olivia og jeg fire måneder, når resten af familien sov ovenpå, siger han til den svenske avis Aftonblade­t.

De fire måneder var en periode, som han husker som god – men alligevel hård.

– Det var svaert at tage sig af en elg og have styr på hverdagen. Olivia ville have mad hver anden time døgnet rundt.

– Jeg har børn og har set, hvordan min kone har ammet dem, men jeg vidste ikke, hvor stor en opgave det var, uddyber han til Aftonblade­t.

Olivia havde en hård start på livet, da hendes mor naegtede at give hende mad

Min kone er altid bange for, at Olivia ødelaegger noget

Som en balletprin­sesse

Olivia blev med tiden staerk nok til at komme ud, men eftersom hun havde tilbragt sine første fire måneder sammen med Leif Lind og hans familie, var hun blevet bange for de andre elge.

Med tiden har hun dog vaennet sig til dem, og hun lever derfor nu ude blandt sine egne.

Det sker dog ofte, at Leif Lind alligevel tager hende med ind i huset. Noget, som hans kone ikke er helt tryg ved.

– Min kone er altid bange for, at Olivia ødelaegger noget, når hun kommer ind, men hun er som en balletprin­sesse, når hun er inde.

– Hun vejer 350 kilo, men hun går rundt, som hun gjorde, da hun vejede 25 kilo, understreg­er han over for Aftonblade­t.

 ?? PRIVATFOTO ?? Jeg elgsker dig
At Leif Lind er glad for elge, er der vist ingen tvivl om. Men Olivia, der i dag er fire år, har en saerlig plads i hans hjerte.
PRIVATFOTO Jeg elgsker dig At Leif Lind er glad for elge, er der vist ingen tvivl om. Men Olivia, der i dag er fire år, har en saerlig plads i hans hjerte.
 ?? PRIVATFOTO ?? Med to timers mellemrum skulle lille Olivia have mad. Efterfølge­nde har Leif Lind fået meget mere respekt for kvinder med nyfødte børn.
PRIVATFOTO Med to timers mellemrum skulle lille Olivia have mad. Efterfølge­nde har Leif Lind fået meget mere respekt for kvinder med nyfødte børn.
 ?? PRIVATFOTO ?? Leif Lind indrettede børnenes legerum til Olivias sovevaerel­se, og her tilbragte han så fire måneder med den lille elg.
PRIVATFOTO Leif Lind indrettede børnenes legerum til Olivias sovevaerel­se, og her tilbragte han så fire måneder med den lille elg.
 ?? PRIVATFOTO ?? Det tog lidt tid for Olivia at vende tilbage til naturen. Men i dag trives hun fint i elgparken blandt sine egne.
PRIVATFOTO Det tog lidt tid for Olivia at vende tilbage til naturen. Men i dag trives hun fint i elgparken blandt sine egne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark