Ekstra Bladet

Stormen redet af – eller?

-

For år tilbage lavede man om på tingene og indførte fiskekvote­r i fiskeriet. Siden er det på grund af dårlig kontrol lykkedes nogle få fiskere, heraf enkelte i Nordjyllan­d, at få en forholdsvi­s stor del af kvoterne.

I en del af denne periode har Lars Løkke startet en fond med et godt formål, og fonden har naturligvi­s fået en del donationer. Heraf nogle fra mindst en af de fiskere, der fanger mange fisk.

Trods pres fra mange partier i Folketinge­t får man ikke gjort noget ved skaevvridn­ingen indenfor fiskeriet, og ministeren på området ser ikke mulighed for at gøre noget. Rigsrevisi­onen kommer med en sønderlemm­ende kritik af sagsbehand­lingen. Ministeren bliver skiftet ud, og der sker afskedigel­ser i ministerie­t på grund af sjusk. Løkke med familie holder ferie i Skagen og deltager i forskellig­e arrangemen­ter med fiskeren, fonden og møder med fagfolk, når han nu alligevel er der.

Vi ved fra tidligere, at Løkke har et saerligt syn på, hvad han kan, og hvad der gaelder for andre. Så fordi han kun var folketings­medlem gjaldt reglen om, at offentlige ansatte stort set ikke engang må modtage en flaske vin ikke.

Vi ved fra tidligere, at Løkke har et saerligt syn på, hvad han kan, og hvad der gaelder for andre

Det var derimod helt i orden, at han i fødselsdag­sgave modtog et ferieophol­d til en vaerdi af 10.000 kroner, og han må også som privatpers­on deltage i arrangemen­ter i LøkkeFonde­n og tale fiskeri med udvalgte deltagere, når han nu alligevel er i byen.

Venstre er indigneret, og opposition­en finder, at Løkke er gået om den varme grød og har undladt at svare på det, han blev spurgt om. En del kommentato­rer synes, at Lars Løkke har gjort det godt.

Det er selvfølgel­ig fint nok, men det, der egentlig betyder noget, er: Hvad synes du som vaelger?

Jan Dollerup Gedservej 104, Nykøbing F.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark