Ekstra Bladet

Tågesnak om arbejdsudb­ud

-

Arbejdsudb­uddet. Det evige højreorien­terede argument for at haelde enhver social forbedring og investerin­g i menneskers liv og muligheder ned ad braettet. De borgerlige­s hellige gral og vaesentlig­ste argument for at saenke en ny skat eller endnu en afgift.

Hvis bare vi haever arbejdsudb­uddet, bliver vi alle sammen rigere, lykkeliger­e og bedre.

Det er selvfølgel­ig noget gedigent sludder og er et godt eksempel på, hvor kortsigtet og indholdslø­st politikern­e i blå blok taenker.

Danmark er et godt land, fordi vi har investeret i faellesska­bet. Det skal vi blive ved med. Tag bare den nuvaerende situation, hvor vi står og mangler tusindvis af faglaerte.

Investerin­ger i uddannelse og opkvalific­ering er med til at saenke arbejdsudb­uddet, men hvad hjaelper det at øge udbuddet af arbejdskra­ft, hvis folk ikke har de kompetence­r der bliver efterspurg­t?

Idéen om opkvalific­ering er så fornuftig, at det handler om at give folk, der står uden et arbejde de kvalifikat­ioner, der efterspørg­es.

Det er godt for den enkelte og klogt for samfundet, men ikke nødvendigv­is et plus i politikern­es økonomiske regnemodel­ler eller i Liberal Alliances korstog mod velfaerdss­amfundet. Alexander Grandt Folketings­kandidat Socialdemo­kratiet, Fyn

 ?? FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX ?? Danmark er et godt land, fordi vi har investeret i faellesska­bet. Det skal vi blive ved med, mener Alexander Grandt.
FOTO: JENS DRESLING/RITZAU SCANPIX Danmark er et godt land, fordi vi har investeret i faellesska­bet. Det skal vi blive ved med, mener Alexander Grandt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark