Ekstra Bladet

Ståle er en presset mand!

- Allan Olsen EKSTRA BLADETS SPORTSREDA­KTØR

vinder fodboldkam­pe, bør HVIS HØJE KNAELØFTNI­NGER både Zorniger og Solbakken lige tjekke ’Busters Verden’ fra 1984 ud.

Her viser uforlignel­ige Ole Thestrup, hvordan den ged skal barberes. Den netop afdøde skuespille­r giver den gas som idraetslae­rer på Brønshøj Skole i knaldrød traeningsd­ragt, mens han råber til Buster Oregon Mortensen og resten af hans klassekamm­erater: ’De skal helt op til hagen’. Mesterligt!

knaeløftni­nger erstattet af mere tidssvaren­de NÅ, NU ER opvarmning­søvelser, men der er ingen tvivl om, at alle kneb bliver taget i brug i dag ved frokosttid.

For det er et 24-karats pokalbrag, vi skal vaere vidne til – og en kamp med så meget på spil. Ikke mindst for FCK, hvor Ståle Solbakken er en presset mand.

turneringe­n vil betyde et forår uden mulighed EXIT FRA for en pokal i skabet. Tilmed kan det også vaere via pokalturne­ringen, at naeste års Europa Cup-deltagelse skal sikres, selvom fjerdeplad­sen burde vaere mulig for FCK.

Og ja, nordmanden ved udmaerket, hvad der er på spil, og derfor afviger han fra sin normale pokalstrat­egi. Robin Olsen vogter målet i stedet for Stephan Andersen, og det fortaeller vist det hele meget godt.

øjnene også vaeret rettet mod FCK.

PÅ BANEN VIL

Brøndby kender vi, og vinterens transfervi­ndue aendrede ikke på udtrykket i truppen. Men FCK? Her finder vi en tidlig forårsreng­øring. Ud med Verbic, Kusk, Pusic og Amankwaa – ind med Robert Skov og Viktor Fischer.

Specielt sidstnaevn­te ligner en kongetrans­fer, men hvordan – og hvor – passer han ind i Ståle Solbakkens velkendte 4-4-2? Og hvad med Robert Skov, stjernen fra Silkeborg: Hvordan tager han turen fra provinsen til FCK, som mange før ham har fejlet?

hårdtprøve­de fans vil et nederlag til Brøndby FOR FCK’S og et uhørt tidligt exit fra pokalturne­ringen vaere endnu en mavepuster.

Brøndby kan tage kampen mere afslappet og efter et eventuelt nederlag blot henvise til, at mesterskab­skampen er det vigtigste.

Et nederlag vil dog sende Brøndby ind i mesterskab­skampen med skrammer på selvtillid­en – og den slags er aldrig rart i et guldkapløb.

også mødet mellem Superligae­ns to POKALBRAGE­T ER mest markante og modige traenere.

Ståle Solbakken har tidligere vaeret ude med politiske holdninger, og senest donerede han overskudde­t fra sin bog til Fritidspul­jen under Dansk Flygtninge­hjaelp.

I dag er Alexander Zorniger i Ekstra Bladet ude med riven over for den vestlige verdens flygtninge­politik – og også måden, Danmark håndterer problemati­kken på.

påstå, at fodboldtra­enere bare skal snakke NOGEN VIL fodbold, men jeg synes, det er totalt cool, at vi kommer taettere på folk som Zorniger og Solbakken ved at få deres syn på andre ting i livet – også de politiske. Uanset om man er enig eller ej.

Det er modigt, fordi de sikkert får høvl fra mange sider. Men kaempe respekt herfra – og god kamp!

Det er et 24-karats pokalbrag, vi skal vaere vidne til – og en kamp med så meget på spil

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark