Ekstra Bladet

KIRKE LYKKE

KLAR TIL TITELKAMP: EM blev en skuffelse for Niclas Kirkelokke, der di gengeld sprudlede og spruttede, da han og GOG efter drama spillede sig i pokalfinal­en

- JAN KJELDTOFT toft@eb.dk

EM blev hverken, hvad Niclas Kirkeløkke eller omgivelser­ne havde håbet på. 17 sporadiske spilleminu­tter fordelt over hele fire kampe – og én sølle kasse på fem forsøg fra manden, der baerer på nationens store forventnin­ger, når det gaelder kvalificer­et venstrehån­ds-flaekkeri i fremtiden.

Ungtyren fra Gudme stjal så til gengaeld en stor del af rampelyset, da GOG i overbevise­nde stil løb mestrene fra Aalborg Håndbold sønder og sammen i den første af lørdagens to pokalsemif­inaler.

32-23 lød sejren på efter 1512 ved pausen – og med Niclas Kirkeløkke noteret for fem scoringer, et par assists og hele to ’steals’, da han forudseend­e i returløb opsnappede to Aalborg-udkast.

Venstrehån­den fra GOG var også i den grad involveret i kampens helt store drama, der kostede René Antonsen rødt kort.

Niclas Kirkeløkke blev tacklet fra siden i et raid mod Aalborg-forsvaret og rejste sig irriteret fra gulvet, fordi han fik et slag i ansigtet undervejs.

– Jeg oplever bare, at han rammer mig i hovedet, og det bliver jeg irriteret over – og så skubber han mig, forklarer Niclas Kirkeløkke.

– I fører med tre på det tidspunkt. AEndrer det kampen?

– Jeg synes egentlig, vi er ovenpå, og vi ved, vi har flere kraefter til sidst, fordi vi kan skifte mere ud. Min fornemmels­e var, at det mest var et spørgsmål om tid, før vi kørte dem traette. Det var fandeme laekkert, at alt det, vi har traenet den sidste uge, bare kørte derudad, siger manden, hvis anden halvdel af efternavne­t denne lørdag lyder mere som lykke end løkke.

– Når du kommer buldrende som i dag, taenker man jo: Hvorfor fanden gjorde du ikke det under EM?

– Ja, det gik ikke lige, som jeg havde håbet dernede. Jeg fik lov at spille i den sidste kamp, og der lykkedes det heller ikke. Jeg havde håbet, jeg kunne komme med noget mere, men så er det til gengaeld dejligt, at jeg nu har chancen for at vise, at jeg godt KAN.

– Er du lidt indebraend­t efter EM?

– Ja, jeg havde glaedet mig meget til at spille og til at vise, at jeg altså godt kan. Isaer over for mig selv.

– Var du ved at komme i tvivl?

– Nej, men jeg har haft det problem, at jeg har vaeret ude i lang tid i efteråret, og jeg kunne på grund af skulderen ikke skyde, som jeg gerne ville. Men det kom i løbet af januar, og det kunne man også helt klart se i dag.

– Så EM var en god for-fest, og nu er du klar til at fyre den af?

– Haha, det kan man godt sige. Jeg er helt sikkert kommet staerkere hjem, og min skulder er blevet meget bedre, siger Niclas Kirkeløkke.

Dommerne overreager­ede

René Antonsen skal sammen med Aalborg-spillerne forsøge at hidse sig op til en kamp om tredjeplad­sen.

– Jeg føler, han farer op i hovedet på mig, og så ville jeg egentlig bare skubbe ham vaek. Det er vel en meget naturlig reaktion at give et lille puf for at få lidt afstand. Jeg synes, det var en overreakti­on fra dommernes side, siger René Antonsen.

– Han dykker ned og rammer min hånd, og den kan man sagtens dømme to minutter på. Han spiller på situatione­n, og det gør mange håndboldsp­illere. Jeg er virkelig ked af det. Kampen knaekker nok lidt for os der, erkender Aalborg-spilleren.

Hans kommende rejseprogr­am er naeppe misundelse­svaerdigt:

– Vi rejser mandag morgen til Hviderusla­nd, og turen tager hele dagen, sukker René Antonsen.

Aalborg spiller Champions League mod Meshkov Brest onsdag aften – efter en kamp om kejserens skaeg i dag mod Ribe-Esbjerg …

Venstrehån­den fra GOG var i den grad involveret i kampens helt store drama

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark