Ekstra Bladet

Islandsk bjørn: Jeg ved, hvor målet står

-

Det stod ikke lige i manuskript­et, at en 37-årig, islandsk stregkaemp­e skulle stå med den afgørende kugle i naeven – midt på banen. Men sådan endte det, og da Vignir Svavarsson med cool elegance sendte bolden i kassen, eksplodere­de TTH Holstebro-klanen i et jubelbrøl af dimensione­r.

Tilsvarend­e sank Jacob Holm og hans medsammens­vorne Ribe-Esbjerg-spillere sammen i afmagt og forståelig aergrelse. Netop timålsskyt­ten Holm havde syv sekunder før tid med lodder, trisser og lidt stolpe bragt ripenserne på 25-25 i en semifinale, hvor de var konstant bagud i naesten 60 minutter.

Men der var altså lige akkurat tid nok til at føre bolden til midten, så Vignir Svavarsson kunne sende kuglen ind til 26-25 forbi en forgaeves spraellend­e Tim Winkler, der kom blaesende fra baenken.

– Når du at taenke?

– Nej. Jeg fik bolden og taenkte først og fremmest på at have én fod på linjen, og så … Ja, så skyder jeg. Det er det, lyder den enkle forklaring, når man spørger Vignir Svavarsson.

– Det skud traener du selvfølgel­ig hver eneste dag …

– Måske ikke hver dag, haha, men jeg har øvet mig i det.

– Hvor sjovt var det at se bolden gå i nettet?

– Det er svaert at beskrive. Ja … Jeg når lige at få bolden og skyder, og så kommer hele holdet og springer på mig, så det var en dejlig følelse. Jeg kunne ikke selv se uret, som var lige over mit hoved, men jeg kunne jo se på holdkammer­aterne, at de var glade.

– I skal møde GOG i finalen, hvad bliver det for en kamp?

– Jeg taenker, vi kigger lidt på deres kamp i aften, og så laver vi en game-plan for kampen. De spiller hurtigt, og begge hold løber en masse kontra, så det bliver en spaendende kamp.

– Hvor I har fordel af hjemmebane …

– Tjaeh, vi er vant til at spille og traene her, så selvfølgel­ig har det en betyder ning. Men hvor meget … Det må vi se.

Traener Patrick Westerholm var glad for at slippe for omkamp:

– Det var ikke lige ham, jeg i timeouten kaldte frem for at skulle kaste, men den islandske bjørn viser jo, at han klar til at tage ansvar på sig, siger han grinende.

– Jeg er meget tilfreds med vores attitude og indsats kampen igennem. Vi blev slagtet lidt af deres syv mod seks-spil, hvor de lavede nogle fejl i starten. Dem fik vi ikke udnyttet til vores fordel, siger finnen, der forudser en lige så spaendende finale.

– Vi spiller jo gode kampe mod GOG, så det bliver en hård fight og en slåskamp – ligesom begge semifinale­r i dag. Vi glaeder os til det, og det er jo en fed arena og hjemmebane, der danner ramme om kampen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark