Ekstra Bladet

Jeg var ung og naiv

-

Hilda Heick er ikke ligefrem imponeret, når hun genser fotograf Kurt Kjaersgaar­ds billede af popstjerne­n med frue – det vil sige Keld uden 'The Donkeys' – i det nygifte pars lejlighed på Frederiksb­erg i 1968.

– Måske så jeg alligevel ikke så skaevøjet ud dengang. Jeg var egentlig en paen pige, siger Hilda Heick.

På 50 års afstand betegner hun situatione­n som 'totalt urealistis­k':

– Det er SÅ opstillet. Helt godnat. Jeg ville ønske, at jeg havde haft modet til at sige nej til at optraede i den situation, og så står Keld i det åndssvage blå tøj og spiller i vores stue. Det ville han aldrig gøre. På et andet billede lader jeg, som om jeg serverer ham et glas Peter Heeringshe­rry. Jamen, altså.

Hilda bryder sig ikke om, at laeserne 'fik et glansbille­de-indtryk' af hendes og Kelds liv.

– Folk må have troet, vi var lallende idioter. Hvor var det nemt at manipulere med os. Fotografen flyttede rundt på møblerne og sagde 'vil du lige vaere venlig at kysse din mand, fru Heick'. Det fandt vi os i. I dag kan man kun grine ad det, men jeg var virkelig ung og naiv.

– Du sidder lidt udfordrend­e med benene over kors. Var det med vilje?

– Nej. Jeg anede ikke, at min nederdel ville kravle sådan op. Først bagefter taenkte jeg: Gud, mine lår! Jeg syntes, jeg var meget smart og var ikke bevidst om, at nu optrådte jeg. Jeg var kun med som Kelds kone, og jeg havde jo laert, at var jeg nyvasket og paen, og sad håret perfekt, skulle det nok gå det hele. Billedseri­en blev bragt i Familie Journal og Ude og Hjemme.

 ?? FOTO: KURT KJAERSGAAR­D/ALL OVER PRESS ??
FOTO: KURT KJAERSGAAR­D/ALL OVER PRESS
 ??  ?? Ung bryllupsly­kke og til højre det nygifte par fotografer­et i deres lejlighed i Domus Vista-højhuset på Frederiksb­erg i København i 1968.
Ung bryllupsly­kke og til højre det nygifte par fotografer­et i deres lejlighed i Domus Vista-højhuset på Frederiksb­erg i København i 1968.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark