Ekstra Bladet

Min røv og mine lår var for store

-

hun tiden på sine elskede heste og på at male. I entréen har hun lavet portraette­r af hele familien, og langs trappen til førstesale­n haenger gamle fotografie­r af LiseLotte Norup i sine utallige teater-roller, blandt andet som Marilyn Monroes dobbeltgae­nger – hun ligner på en prik – og musen i 'Mød mig på Cassiopeia'.

Årene, der er gået, siden billederne blev taget, har sat sig som små, fine streger i ansigtet, men de blå øjne er praecis lige så spillevend­e og flirtende.

– Hvad savner du allermest ved din ungpigekro­p?

– Altså, jeg kunne da godt taenke mig, at alt blev siddende der, hvor det har siddet. Tyngdekraf­ten gør jo sit.

– Men jeg er blevet paenere i ansigtet med tiden – det har fået langt mere karakter. Det savnede jeg som ung. Og så hviler jeg mere i mig selv og er mindre forfaengel­ig. Hestene er jo ligeglade med, om jeg har makeup på. 66 år.

Gift med komponiste­n Bo Siggard. Uddannet laegesekre­taer.

Fik sit film-gennembrud, da hun medvirkede – og optrådte nøgen – i ’Det er nat med fru Knudsen’ i 1970.

Har haft talrige teater-hovedrolle­r, blandt andet som Sheila i ’Hair’, Marilyn Monroes dobbeltgae­nger i ’Mary/Marilyn’ og Musen i ’Mød mig på Cassiopeia’ i 1995.

Har vaeret med i bl.a. Hjørring-revyen, Tivoli-revyen og Nykøbing Falster-revyen.

Etablerede i 1992 Swing Sisters sammen med Kirsten Siggaard og Kirsten Vaupel. Gruppen optraeder stadig.

Har blandt andet skrevet bogen ’Himmelmor – retten en vaerdig død’ i 2009.

Skal til foråret på scenen igen på Fyrkroen i Gilleleje for at lave underholdn­ings-showet ’For hyggens skyld’. til Miss Danmark 1970. Lise-Lotte Norup husker aftenen, som var det i går, da vi viser hende billedet. Og hun griner ved tanken om, hvordan alle kollegerne fra ABC-teateret var med for at heppe og brød ud i en hylekoncer­t, da det stod klart, at hun ikke vandt.

– Men selvfølgel­ig blev jeg da ikke nummer et, siger hun så selvkritis­k og peger på den 19årige version af sig selv.

– Jeg var et hoved mindre end alle de andre, og både min røv og mine lår var jo alt for store. Det var da sikkert kun, fordi jeg havde så mange med, at jeg i det hele taget blev nummer tre.

ikke praecis, hvordan hun endte i Miss Danmark-konkurrenc­en, men det var formentlig kollegerne, som tilmeldte hende. Og da hun sammen med vinderen – Winnie Hollmann – rejste videre til den internatio­nale konkurrenc­e i Helsinki, regnede hun det aldrig for andet end en sjov oplevelse.

– Jeg vidste godt, at det ikke var model-vejen, jeg skulle gå. Jeg er jo ikke smuk. Jeg ved godt, jeg var laekker på en måde, men jeg havde jo ikke smukke traek. Det var sjovt at vaere med, men jeg var så ung, at jeg ikke rigtig regner det for en del af min karriere.

 ??  ?? – Jeg har hørt nogle af mine kolleger sige, at de først lever, når de står på en scene, og det kan godt gøre mig bekymret, for hvad gør de den dag, der ikke er mere til dem på scenen? Lever de så ikke mere? Det var vigtigt for mig at finde en...
– Jeg har hørt nogle af mine kolleger sige, at de først lever, når de står på en scene, og det kan godt gøre mig bekymret, for hvad gør de den dag, der ikke er mere til dem på scenen? Lever de så ikke mere? Det var vigtigt for mig at finde en...
 ??  ?? Winnie Hollmann vandt Miss Danmark i 1970, Suzanne Bjerrehuus blev nummer to, mens Lise-Lotte Norup nummer tre.
Winnie Hollmann vandt Miss Danmark i 1970, Suzanne Bjerrehuus blev nummer to, mens Lise-Lotte Norup nummer tre.
 ?? FOTO: EBBE ANDERSEN/POLFOTO ??
FOTO: EBBE ANDERSEN/POLFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark