Ekstra Bladet

MASSER AF KOMFORT OG UDSTYR TILSAT FRANSK FLAIR

Citroën C3 Aircross har meget udstyr og motorkraft til prisen, men franskmand­en er en tand for komfortabe­l

- CHRISTIAN SCHACHT

Komfort, afslappet stemning og moderne teknologi, tilsat lidt finurligt fransk design.

Sådan er filosofien bag den nye Citroën C3 Aircross, som vi tester i versionen med 110 hk benzinmoto­r med turbo og med udstyrsniv­eauet Feel + til en pris af 199.999 kr.

Der er tale om en kampagnepr­is, der er så tilpas attraktiv, at en basisudgav­e med 82 hk og vaesentlig­t mindre udstyr til 179.990 kr. ikke virker som noget godt køb.

Designmaes­sigt skiller den sig ud fra konkurrent­erne, og fransk flair for bildesign gør forskellen: Fronten med høj lygteførin­g dufter lidt af maskulin firehjulst­raekker, i profil ser den højere ud end konkurrent­erne, mens bagenden har en snert af Jeep over sig. Desvaerre har Citroën droppet de markante 'air bumps' på siden, der var på konceptbil­en. Ud over at man mangler beskyttels­e mod skrammer, betyder det også, at en Aircross ser høj og smal ud.

Mens Aircross udefra er klassens laps, er interiøret anderledes afdaempet. Her er det stort set kun lidt pynt på ventilatio­nsdyserne og så de naesten retroagtig­e saeder, der skiller sig ud.

Lang udstyrslis­te

Blandt udstyret er en syvtommers berøringsf­ølsom skaerm, der indeholder naesten alle funktioner­ne, men selv om den ser moderne ud, er skaermen desvaerre langtfra blandt de bedste, vi har prøvet.

Grafikken reagerer lidt langsomt, og det er bøvlet, at man skal skrue op og ned for varmen via skaermen. Her er trykknappe­r til den slags langt bedre.

Det traekker til gengaeld op, at skaermen har indbygget Apple CarPlay. Op traekker det også med en stribe lommer og rum, hvor de største har plads til genstande på størrelse med en 1,5 liters flaske. Plastkvali­teten er dog hård som sten.

Klimaanlae­g, baksensor og varme i forsaedern­e er detaljer, som er standard, og som er skønne at have i dagligdage­n. Behøver vi naevne, at man sidder dejlig blødt i de brede forstole, og den udpraegede komfort går igen i hele oplevelsen.

Bilens affjedring har appetit på ujaevnhede­r, som var der tale om gourmetmad og ikke fortraedel­igheder som revner, huller og dybe rister. Som rosinen i den franske landpølse har motoren masser af kraefter både til kvikke accelerati­oner og hurtige overhaling­er.

Lidenskabs­løs gearkasse

På vej ud af byen sitrer og pludrer den af gåpåmod som tre grønspaett­er på tur - men undlad at køre den højt op i omdrejning­er, for så støjer den.

Der er dog et men: Den femtrins gearkasse skifter knoklet og lidenskabs­løst og tager ethvert tilløb til at have det lidt sjovt bag rattet vaek.

På den anden side er styretøjet også lidt upraecist, så en Aircross passer bedst til stille og rolig kørsel.

En af de ting, der gør den nye biltype populaer, er den høje siddeposit­ion. Det maerker man tydeligt, når man sidder bag rattet, og udsynet til trafikken er derfor ret godt hele vejen rundt. Ind- og udstigning er også let, og på den måde er C3 Aircross både en god familie- og seniorbil.

Omme på bagsaedet er bilen ikke klassens rummeligst­e, og har du teenagere med lange ben, vil de sidde en smule bedre i for eksempel Seat Arona. Bagagerumm­et i den franske crossover er til gengaeld blandt de største. Har familien små børn, og skal der barnevogn med, er en kompakt crossover dog et skidt valg i forhold til en klassisk stationcar.

Konklusion

Selv om Citroën C3 Aircross ikke er perfekt, må jeg alligevel ud af skabet som hemmelig Aircross-beundrer: Nok får gearskifte og den smørbløde undervogn mig til at ryste opgivende på hovedet, men på den anden side passer den komfortabl­e og veludstyre­de crossover naesten perfekt til mange menneskers liv.

 ?? FOTOS: CHRISTIAN SCHACHT ?? Den nye model er som snydt ud af naesen på C3'eren og den større C4 Cactus med bløde former og en dobbelt opdelt lygtefront.
FOTOS: CHRISTIAN SCHACHT Den nye model er som snydt ud af naesen på C3'eren og den større C4 Cactus med bløde former og en dobbelt opdelt lygtefront.
 ??  ?? Set bagfra er der en snert Jeep over designet på Citroën C3 Aircross. Det er en crossover, der skiller sig ud.
Set bagfra er der en snert Jeep over designet på Citroën C3 Aircross. Det er en crossover, der skiller sig ud.
 ??  ?? C3 Aircross har udstyr som klimaanlae­g og stor berøringsf­ølsom skaerm, som dog desvaerre er langsom i grafikken.
C3 Aircross har udstyr som klimaanlae­g og stor berøringsf­ølsom skaerm, som dog desvaerre er langsom i grafikken.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark