Ekstra Bladet

Er der da ingen, der magter at stoppe dette vanvid?

SORT SPEJDER SÅ RØDT: Anders Lund Madsen rasede i weekenden over ’Danmarks Indsamling’, der i den bedste sendetid forsøgte at hjaelpe verdens fattigste

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD rms@eb.dk

Da der lørdag aften blev sendt det stort anlagte ’Danmarks Indsamling’-show på DR1 med Lise Rønne og Christian Degn som vaerter, havde den kendte tv- og radiovaert Anders Lund Madsen svaert ved at holde sin harme tilbage på Twitter, som han flittigt opdaterede med sin holdning til indsamling­sshows og sin analyse af, hvordan man bør bedrive nødhjaelp.

Og allerede efter små tre kvarter gik det helt galt for den erfarne tv-mand, der måtte kapitulere og var tvunget til at finde fjernbetje­ningen frem for at skifte vaek fra DR1.

’Jeg kan ikke mere’, lød det kortfattet fra Lund Madsen, der tidligere havde forklaret, at hans uvilje mod indsamling af penge til nødhjaelp skyldes, at det ifølge hans erfaring er en ineffektiv og kortsigtet måde at forsøge at hjaelpe fattige på.

’O.k. Hør her: Min bror og jeg vandt engang en million, som vi foraerede til fattige børn i Zimbabwe. En million betød majsgrød til 5000 børn i seks måneder. Bagefter sultede de videre. Nødhjaelp er noget, man giver for sin egen skyld. Ikke for de fattiges. Køb deres varer i stedet’, skrev han på Twitter.

Nødhjaelp er noget, man giver for sin egen skyld. Ikke for de fattiges. Køb deres varer i stedet

Usympatisk kynisme

Trods Madsens modvilje blev der samlet 78.868.425 kroner ind fra mere end 300.000 danskere –heriblandt fra kongehuset, der spyttede 750.000 skattekron­er i kassen. Pengene sendes nu videre til hjemløse børn i nogle af verdens fattigste lande.

Undervejs blev der også trukket lod om store praemier – blandt en spritny Audi Ai, hvilket Anders Lund Madsen bestemt heller ikke syntes var en god idé.

’Så er der Audi-reklame i DR1. Er der da ingen, der magter at stoppe dette vanvid?’, spurgte en tydeligt frustreret Lund Madsen.

Tidligere på ugen var han ude med riven efter reklamepla­katerne fra ’Danmarks Indsamling’, der havde til formål at skabe opmaerksom­hed om lørdagens show.

Mener det hele

Plakaterne med de forkomne børn fik blandt andet ordene ’usympatisk kynisme’ med på vejen fra den gamle sorte spejder.

I løbet af i går lod det dog til, at Lund Madsen kom i lidt bedre weekend-humør. På Twitter undskyldte han ligefrem for tonen i sine digitale frontalang­reb.

’Tilgiv at jeg var sur i går. Jeg mener det hele, men der er ingen grund til at hidse sig op og blive perfid’, lød det fra Lund Madsen med fredspiben i mundvigen.

Generalsek­retaer Anders Ladekarl fra Røde Kors bød ind på Twitter med svaret:

’Hvis jeg skulle tage nedsaetten­de bemaerknin­ger om mit job og min løn personligt, så var jeg nok i en anden branche end godhedsind­ustrien. God dag.’

Det var i går ikke muligt at få yderligere kommentare­r fra Anders Lund Madsen.

 ?? FOTO: CLAUS BJØRN LARSEN ?? Nu må det holde op Anders Lund Madsen var alt andet end begejstret for ’Danmarks Indsamling’ på DR1.
FOTO: CLAUS BJØRN LARSEN Nu må det holde op Anders Lund Madsen var alt andet end begejstret for ’Danmarks Indsamling’ på DR1.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark